Visszaviszik a betolakodókat, a háttérhatalmi ügynökszervezet már rikácsol

A brit védelmi miniszter bejelentette, hogy a NATO haditengerészet zászlaja alatt akcióba lépő brit naszádok csónakokat fognak feltartóztatni az Égei-tengeren, és a görög szigetek felé igyekvő menekülteket visszaviszik Törökországba.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A Bulwark nevű brit naszád már tavaly mentőszolgálatot végzett az Égei-tengeren, két hónap alatt ötezer migránst mentett ki a lélekvesztőkről, de ezeket azután Olaszországban tette partra. Most nem Olasz- vagy Görögországba viszik őket, hanem oda, ahonnan elindultak: Törökországba.

Hírdetés

A NATO tengeri beavatkozásának három célja van: a túlterhelt csónakokon a görög szigetek felé tartók életének a biztosítása, a virágzó embercsempészet leállítása és a menekült-áradat feltartóztatása.

A NATO-hajók együttműködnek a görög és török parti őrséggel valamint az Európai Unió Frontex ügynökségével. A migránsok csónakjait akkor is feltartóztathatják, ha azok már eljutottak görög felségvizekre.

Ez reményeik szerint elrettenti a migránsokat az életveszélyes tengeri átkeléstől, mielőtt a tavasz megérkezik, és még jobban megélénkül a migráció.

Az Amnesty International kifogásolja a NATO lépését. A szervezet szóvivője szerint csak a bajba került csónakok megsegítése lehet a naszádok feladata, nem a menekültek visszatoloncolása Törökországba, ugyanis ezt az Amnesty International a menekültjog megsértésének tartja.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »