Visszavágott a minisztérium az Indexnek

Azoknak, akik ezt a „hírt” szenzációként próbálják tálalni, kívánom, hogy másszanak meg ennél komolyabb szakmai magaslatot is – üzente a Külgazdasági és Külügyminisztérium az Indexnek. A híroldal olvasói fotóra hivatkozva ugyanis arról számolt be, hogy Szijjártó Péter nevével hímzett, vélhetően kifejezetten drága zakót találtak egy, a miniszter házánál található kukában.

Az Index kitért rá: a kidobott ruhadarab a magát a magyar luxusmárkának nevező Silka terméke, mely másfél éve nyitotta meg az Andrássy úti szalonját és három éve a hévízit.

Hírdetés

Mint írják, a Silkánál az „olcsóbb” konfekciózakók ára 300 ezer forintnál kezdődik – ezekben nincs például névcímke –, a legdrágább zakókért viszont mintegy egymillió forintot kell fizetni.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium minderre pontokba szedve válaszolt, ebből kiderül, hogy „a külügyminiszter jellemzően öltönyt hord”, továbbá „előfordulhat, hogy egy zakó a mindennapos használat során elhasználódik”, valamint hogy „egy elhasznált ruhadarabot megkaphatnak, és meg is kapnak rászorulók, és igen, az is előfordulhat, hogy egy elhasznált ruhadarabot az ember egy költözés során kidob”.

A közlemény utolsó két pontja szerint a kommüniké írója „azt, hogy vannak olyanok, akik más kidobott holmiját fényképezik”, jellemhibának gondolja, emellett „azoknak, akik ezt a »hírt« szenzációként próbálják tálalni”, azt kívánja, hogy „másszanak meg ennél komolyabb szakmai magaslatot is”.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »