Visszavágnának az ukrajnai vereségért (Női kosárlabda, Európa-kupa)

Visszavágnának  az ukrajnai vereségért (Női  kosárlabda,  Európa-kupa)

Zsinórban harmadik hazai győzelmének megszerzése reményében lép pályára a megyeszékhelyi Sepsi-SIC együttese, amely ma 19 órától a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének negyedik fordulójában a B jelzésű négyes listavezetőjét, az ukrán BC Prometej csapatát látja vendégül a Sepsi Arénában. A kvartett másik meccsén a magyar UNI Győr a török Elazığ İl Özel Idare alakulatát fogadja.

Háromszéki szempontból nem alakult a legjobban a két csapat közti legutóbbi találkozó, hiszen az Európa-kupa idei szezonjának nyitányában a Sepsi-SIC 86–64-re kikapott a BC Prometej otthonában. Azóta a zöld-fehérek két hazai győzelemből álló sorozatot hoztak össze, miközben az ukránok is megnyerték mindkét kiszállásukat. Zoran Mikes tanítványai két hete 62–47-re verték az Elazığet, majd múlt szerdán 70–65 arányban bizonyultak jobbnak a Győrnél. A túloldalon Viktoria Bolsakova lányai sem tétlenkedtek, ugyanis a SIC után 117–83-re verték a magyarokat és 78–66-ra diadalmaskodtak a törökök vendégként.

Hírdetés

Mindkét együttes sikerrel hangolt az esti találkozóra, hiszen a Sepsi-SIC és a Prometej is megnyerte a hétvégi bajnokiját: a Jovana Pašić vezette szentgyörgyiek 88–49-es sikert könyveltek el az Alexandriával szemben a Nemzeti Liga 5. fordulójában, és 3/1-es győzelmi mutatóval a tabella 4. helyét foglalják el; az ukrán SuperLeague-ben a 7. forduló volt terítéken, a Prometej pedig kétszer is megmérkőzött a BK Frank Ivano-Frankivszk csapatával, amelyet előbb 94–60-ra, majd 76–59-ra vert, és százszázalékos teljesítménnyel vezeti a pontvadászat rangsorát.

Egyértelműen nehéz mérkőzés előtt állnak a zöld-fehér mezes lányaink, akiknek minden téren jobbnak kell lenniük mai ellenfelüknél, hogy meglegyen zsinórban a harmadik sikerük az Európa-kupában. A koronavírus-járvány terjedését fékezni hivatott intézkedések miatt a mai találkozót is nézők nélkül rendezik meg, így oda a hazai pálya előnye, ám kiváló csapatmunkával a Sepsi-SIC a felülkerekedhet a jó játékerőt képviselő BC Prometej együttesén.

„A Prometej egy nagyon agresszíven védekező, gyors csapat, amelyet egész pályás és kemény ember ember elleni védekezéssel tudnánk megverni. Komolyan kell hozzáállunk a mérkőzéshez, és talán úgy meglesz a győzelem” – nyilatkozta a találkozó felvezetőjeként Samoilă Zoltán, a Sepsi-SIC másodedzője. „Nehéz ellenféllel nézünk szembe, amely ebben a szezonban még nem vesztett el egy mérkőzést sem, és legutóbb velünk szemben meggyőzően nyert. Tökéletesen elő kell készíteni a szerdai meccset, a pályán mindenkinek a maximumot kell nyújtania, hogy nyerhessünk” – jelentette ki határozottan Zoran Mikes, a megyeszékhelyi együttes éremkovács bosnyák trénere. (tibodi)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »