Visszatoloncolják a migránsokat, de a kormány nem lép

Visszatoloncolják a migránsokat, de a kormány nem lép

A kormány kommunikációs szinten már erőteljesen harcol az illegális bevándorlók Nyugat-Európából való visszatoloncolása ellen, a gyakorlatban azonban ennek nyoma sincs. A jobbik válaszokat vár, és tovább építené a kerítést.

Értetlenségének adott hangot a Jobbik azzal kapcsolatban, hogy a kormány „retorikai háborúja” közben Belgium 29 illegális bevándorlót toloncolhat vissza Magyarországra. Z. Kárpát Dániel alelnök felhívta a figyelmet, hogy a határsértéseknél őrizetbe vettek és a korábban visszatoloncoltak miatt már így is több száz migráns tartózkodik az országban, egy nagyobb hullámot pedig nem is tudna kezelni az infrastruktúra.

Z. Kárpát Dániel azzal bírálta a kormányt, hogy az szavakban a Jobbikot követi, de tettekben már nem lép fel határozottan. A parlamenti képviselő arra vár választ, hogy mit tervez a kormányzat: évekig az országban akarják-e tartani a migránsokat, vagy gyors kiutasítással elküldik őket származási helyükre, az EU-ba történő belépésük első államába (jellemzően Görögországba), vagy netán olyan más biztonságos országba, ahol fogadják ők.

Hírdetés

A Jobbik az idegeneket sem kvóta alapján, sem visszatoloncolva, sem őrizetesként nem lenne hajlandó hosszú távon itt tartani – mondta a képviselő.

Közölte: pártja továbbra is támogatja a migrációellenes aláírásgyűjtést, ugyanakkor azt csak egy „szépségtapasznak” tartják, és nagyobb sikert várnának egy népszavazástól. Utóbbi Z. Kárpát Dániel szerint legitimációt adna arra, hogy a mostani és a leendő kormányok határozottan elutasíthassák az illegális migrációt és a visszatoloncolásokat, ám a szavazáshoz szükséges alaptörvény-módosításokat mindeddig hiába nyújtották be, a kormánypárti képviselők nem adtak annak teret. A képviselő arra is választ vár, hogy ha a kormánykommunikáció szerint zéró tolerancia van, akkor miért nem fogadják el ezt szolgáló javaslatukat.

Mint a nemzeti párt országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet, az embercsempészek rendre újabb és újabb útvonalakat kreálnak Magyarország felé. Épp ezért a Jobbik szükségesnek véli, hogy a magyar-román szakaszon is kezdjék meg a fizikai határzár kiépítését, ugyanakkor figyelmeztetett arra is, a határon túli magyarság életét ez minimálisan sem korlátozhatná.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »