Visszatért Oroszországba Kszenyija Szobcsak volt elnökjelölt, médiaszereplő

Visszatért Oroszországba Kszenyija Szobcsak volt elnökjelölt, médiaszereplő

Visszatért Oroszországba külföldről Kszenyija Szobcsak ismert orosz rádiós és televíziós műsorvezető, újságíró, színésznő, volt elnökjelölt – közölték a TASZSZ orosz hírügynökséggel a családhoz közel álló források.

A TASZSZ hétfői jelentése szerint a műsorvezető még a múlt héten tért vissza hazájába. Maga Szobcsak, valamint férje, Konsztantyin Bogomolov és anyja, Ljudmila Naruszova eddig nem reagált az orosz hírügynökség megkeresésére.

Hírdetés

Darius Jauniskis, a litván hírszerzés vezetője múlt csütörtökön közölte, hogy Szobcsak Litvániába érkezett. A litván közszolgálati rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy a 40 éves médiaszemélyiség izraeli útlevéllel utazott be a balti állam területére. A három balti állam és Lengyelország Oroszország ukrajnai hadműveletére hivatkozva az orosz állampolgárok többségét ugyanis nem engedi be az országba.

Kszenyija Szobcsak a néhai Anatolij Szobcsak volt szentpétervári polgármester lánya. Anatolij Szobcsak Vlagyimir Putyin jelenlegi orosz elnök politikai mentora volt. Ezért az ellenzéki tevékenységet folytató Kszenyija Szobcsak jóval nagyobb szabadsággal bírt Oroszországban, mint más ellenzékiek.

 Korábban egy moszkvai bíróság zsarolás vádjával letartóztatta Szobcsak két bizalmasát. Közölték, hogy Szobcsak ellen is vizsgálat indult az ügyben. A nő Telegram-csatornáján azt írta, hogy félreértésről van szó, amelyet reményei szerint hamarosan tisztázni fognak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »