Visszaszólt az '56-ot gyalázó politikus

Visszaszólt az '56-ot gyalázó politikus

Havas Szófia MSZP-s egészségpolitikus még október 23-án, az orosz állami televízió 1956-ról szóló tévéműsorában mondta azt, hogy a szabadságharc kitörését a nyugati titkosszolgálatok készítették elő, egy CIA-es akció volt csupán. A felkelők pedig nácik voltak, akik házról házra jártak zsidókat és kommunistákat keresve, mindezt azért, mert Havas olvasatában az egész csak egy szervezett fasiszta-ellenforradalmi puccs volt. Kijelentése miatt bírálta az LMP, a Jobbik. Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese azt mondta, hogy felfüggesztené Havas párttagságát, amit Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke is támogatna. A Külgazdasági és Külügyminisztérium a műsor miatt bekérette az orosz nagykövetet.

A szocialista politikus napokig nem reagált, hogy aztán mindenkit helyre tegyen a Magyar Időknek adott nyilatkozatában. 

Nem értem kristálytisztán Gőgös Zoltán megnyilatkozását velem kapcsolatban, aki egy kormánypárti lapban közli álláspontját 

– mondta el Havas Szófia, MSZP-s képviselő a kormánypárti Magyar Időknek.

Hírdetés

Az egészségpolitikus szerint Gőgös befuccsolt népszavazási kísérlete többet ártott az MSZP-nek, mint az, hogy ő 1956-ról beszélt az állami tévében. Szerinte Horn Gyula egykori miniszterelnök, az előző rendszer utolsó külügyminisztere (Havas nagybátyja) záratná ki a pártból az MSZP jelenlegi elnökhelyettesét.

Óriási bukás volt a CIA ötvenhatos ténykedéseJól hangzik, hogy a CIA állhatott a hatvan évvel ezelőtt kirobbant magyar forradalom mögött, és az események valamiféle titkos világpolitikai forgatókönyvet követtek 1956 októberében. Ám közelebb állhat a valósághoz az a megállapítás, hogy a CIA történetének egyik legdicstelenebb fejezete volt az amerikai hírszerzés ’56-os magyarországi ténykedése. Illetve ennek teljes hiánya.

Szigetvári Viktor is megkapta a magáét: az egészségpolitikus úgy látja, hogy az Együtt elnöke, az MSZP korábbi kommunikációs főnökeként annyira rossz munkát végzett, hogy pártja hat választást veszített el. Gondolom, az izgalmat nála a listás helyeken való osztozkodás okozza – szúrt oda Szigetvárinak, aki szerinte csak egy mikroszkopikus pártot vezet.

Az őt szintén kritizáló Jobbiknak is üzent, besorolva a kormányzati kommunikáció új panelje mellé a bőnyi rendőrgyilkossággal támadta a tömörülést: a párt inkább foglalkozzon a hozzá köthető neonáci rendőrgyilkossal, attól tartsák távol magukat, nehogy kiderüljön a szoros összenövés.

Magyar Bálint volt SZDSZ-es politikus a Klubrádióban mondta azt, hogy az MSZP addig nem fog megújulni, amíg Havas is tag. A politikusnő ezt sem hagyhatta szó nélkül, a Magyar Időknek azt mondta, nehezen tudja értelmezni egy nem létező párt naftalinszagú, sifonérből elővett kakaóbiztos számítógépek exminiszterének kijelentéseit.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »