Visszaszólt a magyar muszlimoknak az államtitkár – a muszlim országokban mekkora támogatásokat kapnak az ott élő keresztények?

Soltész Miklós

Milliárdos állami támogatások és a bevett egyházi státus megadása után Soltész Miklós egyházügyi államtitkár nem érti, a Magyar Iszlám Közösséget mi vezette arra, hogy vallási tilalmat hirdessen a Fidesz és a KDNP ellen.

“Több, mint barátságtalan” lépésnek tartja Soltész Miklós egyházügyi államtitkár a Magyar Iszlám Közösség részéről a kormánypártok ellen meghirdetett vallási tiltást, a haramot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tisztségviselője úgy véli, ez különösen annak fényében visszás, hogy a magyar muszlim közösségek az elmúlt években nagy összegű támogatásokat kaptak az államtól.

Hírdetés

2011-től 2015-ig a Magyar Iszlám Közösségnek 70 millió forint, a Magyarországi Muszlimok Egyházának 17 millió forint egyházi célú juttatás érkezett a költségvetésből.

Ezenfelül előbbi szervezet – az általa működtetett iskolák és óvodák fenntartására – köznevelési támogatásként 2013-ban több mint 43 millió, 2014-ben több mint 225 millió forintot kapott.

Ennél is jelentősebb összegeket juttatott az állam a Magyar Iszlám Közösség szociális területen végzett munkájára: két éve 1 milliárd 60 millió, tavaly 1,43 milliárd forintot.

„Bolek úr, a muszlim országokban mekkora támogatásokat kapnak az ott élő keresztények hitéleti, szociális és köznevelési tevékenységükre?” – tette fel a kérdést Soltész Miklós.
hirado.hu


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »