Visszanyalt a fagyi az Orbán-fóbiás Jakabnak

Visszanyalt a fagyi az Orbán-fóbiás Jakabnak

Élményszámba megy, ahogy mostanában Jakab Péter kiröhögteti magát a Parlamentben. A politikai tőkéjével retorikai erősségét mindig is alulmúló Jobbik mostani elnöke már a populista szócsatáit sem képes megnyerni. Csoda, hogy lassan ő lesz az, aki majd utolsóként lekapcsolja a villanyt a pártházban?!

A tőle megszokott elánnal és szintén megszokott meggondolatlansággal esett neki parlamenti kérdésében Jakab Péter Jobbik-elnök Orbán Viktor miniszterelnöknek.

ha egy népszerűsödő párt (valljuk be 2015 környékén a Jobbik még az volt) elhagyja karakterét, és gyökeresen megváltoztatja elveit, az eltűnik a süllyesztőben.

Az már csak külön pikantériát ad a dolognak, hogy a rendszerváltás utáni időszaktól szinte mindig a kommunista utódpártokhoz csapódó politikai közösségek szavazóbázisa illant el (SZDSZ, Együtt, Párbeszéd… stb.), és ne legyenek illúzióink, a Jobbikot sem menti meg a kimúlástól az a trükk, hogy a mostani kommunisták demokratikusnak hazudják magukat, és azt hiszik, önmagukban is koalíciót alkotnak.

Jakab Péter azonban mégis felült a hülyeségvonatra és

Persze, ez rajtuk kívül nem nagyon fáj másnak. Az azonban fura, hogy az egyértelműen Orbán-fóbiás Jobbik (mi más magyarázná, hogy az elmúlt években semmilyen nemzeti ügy mellé nem állt oda az elméletileg magát szélső- majd jobbközép néppártnak tituláló politikai közösség?!) elnöke vádolja Soros-fóbiával a miniszterelnököt.

Azonnali kérdésében Jakab ismét felmondta a mantrát, megfogalmazásából az derült ki, hogy szerinte a milliárdos spekuláns Soros György politikai és gazdasági üzelmeire figyelmeztetés is álprobléma (persze, a migráció is… tudjuk…).

– fogalmazott a pártelnök, aki túl azon, hogy a magyar Országgyűlésbe delegált képviselőként lehülyézte Magyarország miniszterelnökét, tökéletes példáját adta annak, amiről ő maga szólott.

Hírdetés

Mert hát lássuk csak, miről beszél Vona Gábor távozása óta a Jobbik!? Gondolkodjunk csak… semmiről… azon kívül, hogy szerintük mit, miért nem csinál jól a kormány,

Főként mert még ezeket a szócsatákat is rendre elbukja. Most is. Egyrészt Kövér László azonnal figyelmeztette a stílusra csak hogy tudja, „nem kocsmában van a jobbikos haverjaival”, másrészt mert Orbán Viktor rámutatott, hogy Jakab még a kötekedő kérdéseit sem képes logikailag koherens módon feltenni.

Sőt: Orbán Viktor felidézte, hogy a nemzeti pártok képviseletében korábban

ahelyett, hogy „rendkívül faragatlan beszédmódban” nyilatkozik meg.

De a jelek szerint Jakab nemhogy pártelnöknek vagy tanárnak, de még diáknak sem lehetett valami nagyeszű, mert mindjárt a féltő megrovás után helybe ment az újabb pofonért, letolvajozta Orbánt, ezért Kövér László elvette tőle a szót.

Persze

Csakhogy a választók nem hülyék. Pontosan látják, hogy ki az, aki tesz, és ki az, akinek csak a szája nagy. Nem véletlenül apad erőteljesen a Jobbik, és minimum stagnál, de a vészhelyzetben mutatott helytállás okán még bővül is a Fidesz-KDNP szavazóbázisa.

Úgyhogy akár vissza is kérdezhetnénk Jakab Pétertől:

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »