Visszaküldenék Horvátországba a migránsokat

Visszaküldenék Horvátországba a migránsokat

A szlovén hatóságok azt tervezik, hogy visszaküldik Horvátországba a migránsokat. A menekültek egy csoportja a hideg éjszakát a szabad ég alatt töltötte, majd a rendőrök sorba állították őket – a gyerekeket, a betegeket és a nőket előre vették. A buszok Pélmonostorra és Zágrábba mennek.

http://hirtv.hu/videok/135274

Hírdetés

Néhány migráns megpróbált kimászni a vonatból, ám őket a szlovén hatóságok őrizetbe vették. Zágrábba buszokkal érkeztek a migránsok a horvát fővárosba a szerb határ mellől. A fogadóközpont nagyjából ezer embert képes befogadni. A migránsokat az ország különböző részein lévő befogadóközpontokból szállították a horvát fővárosba.

A szerb–horvát határon a menekültek száma az elmúlt két napban túllépte a 11 ezret. A horvát belügyminiszter még csütörtökön jelentette be, hogy lezárja a határait Szerbia felé. Tovarnikban közben egyre több a migráns és egyre feszültebben várják, hogy továbbmehessenek.

Csütörtökön a rendőrség összecsapott a migránsokkal, miután azok megpróbálták megrohamozni a vasúti síneket. Péntek reggel ismételten buszra szállhatott a migránsok egy csoportja, miután a hideg éjszakát a szabad ég alatt töltötték. A migránsokat a rendőrök sorba állították a gyerekeket, betegeket és nőket előre vették. A buszok Pélmonostorra és Zágrábba mennek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »