Visszakaphatják a Népszabadságot az őrjöngő nyugdíjasok – de szívroham viszi el az MSZP szavazótáborát, ha igaz a Népszava értesülése

Visszakaphatják a Népszabadságot az őrjöngő nyugdíjasok – de szívroham viszi el az MSZP szavazótáborát, ha igaz a Népszava értesülése

Napokon belül új gazdája lesz a Mediaworksnek – állítja a Népszava. Úgy tudják, hogy a vidéki napilapokkal is rendelkező kiadó Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerül. Az „ország gázszerelője” állítólag közös céget alapított Liszkay Gáborral, a Magyar Idők alapítójával és kiadójával, és ez a társaság vásárolná fel a Mediaworks médiaportfólióját.

A tranzakció lebonyolításáról a lap szerint már hetekkel ezelőtt szó esett, aztán arról lehetett hallani, hogy megelégednek egy opciós szerződéssel, vagyis azzal, hogy bármikor lehívható a tulajdon.

Hírdetés

Állítólag Liszkay fel akarja majd támasztani a bebukott Népszabadságot, ám ez a lap már a Fideszt szolgálná. A Népszava szerint a Magyar Idők kiadójánál már meg is van azok listája, akiket átvesznek az új napilaphoz. A múlt szombaton felfüggesztett Népszabadság munkatársait viszont nem csoportos leépítés keretében teszik utcára, hanem mindenkivel egyenként akarnak megállapodni. Ez akár hátrányt is jelenthetne a szerkesztőség tagjainak, ám munkajogászok szerint annyi hibát követett el velük szemben a múlt szombat óta a Mediaworks, hogy a kiadónak az októberi bér, illetve a végkielégítés mellett minden egyéb juttatást akkor is ki kell fizetnie, ha valaki azonnal felmond.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »