Visszájára sült el a Trumppal csúfolódó kólagyártó reklámja

Donald Trump amerikai elnök karikatúrájával és egy szemtelen szlogennel reklámozza új cukormentes termékét egy német kólagyártó cég. A politikai felhangoktól sem mentes hecckampány azonban a visszájára sült el: több Facebook-kommentező kijelentette, hogy többé nem hajlandó Fritz kólát vásárolni.

„Két nulla. Az egyik finom.” Ezzel a szlogennel és Donald Trump amerikai elnök karikatúrájával kezdett agresszív reklámkampányba a hamburgi Fritz-Kola, számolt be a Hamburger Morgenpost online kiadása. A néhány éve alapított vállalat a közösségi médiában még tovább merészkedett:

„Ne adj cukrot a majomnak!” kommenttel tették ki a Facebookra a nagy vihart kavart plakát fotóját.

Hírdetés

Ahogy várható volt, a gyártó kapott hideget-meleget a felhasználóktól. „Nincs bennetek se tisztesség, se becsület. Pont olyan barnák vagytok, mint az italotok. Ez karma: minden visszaszáll” – írta az egyikük. „Ezzel végleg elveszítettek minket, mint vásárlókat. Maguk aztán tudják, hogyan veszítsék el az ügyfeleket!” – fogalmazott egy másik kommentelő. Egy újabb (volt) vásárló ezt írta a poszt alá: „Mit képzeltek, kik vagytok, jómadarak? Egyrészt ennek a löttynek sz** íze van. Másrészt elég merész egy ilyen gyűlöletbeszédet publikálni!”

Miután az uniós jogszabályok határozottan tiltják az internetes gyűlöletbeszédet, a büntetés elől menekülő hamburgi cég úgy döntött, egy eurót adományoz minden egyes gyűlölködő komment után, méghozzá a migránsokat segítő Aktion – Deutschland Hilft és az Exit Germany nevű civil jogvédő szervezetek javára.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »