Visszafelé sült el a fideszmédia mocskolódása: özönlenek a Jobbikhoz a csalódott kormánypárti szavazók

Visszafelé sült el a fideszmédia mocskolódása: özönlenek a Jobbikhoz a csalódott kormánypárti szavazók

Két hónap alatt hat százalékot gyengült a kormánypárt, és majdnem ennyit erősödött a Jobbik.

A sok milliárd forintnyi közpénzzel kitömött Habony&Vajna Co. a jelek szerint nem működik túl hatékonyan. Hiába az ordenáré lejárató kampány, és a karaktergyilkossági kísérletek, hiába fúrtak le bulvárnál is mélyebb szellemi és erkölcsi tartományokba.   Egyre többen fordulnak el Orbánnéktól, és nagy részük a Jobbikhoz pártol át.

A Fidesz házi közvéleménykutatójánál elfolyhatott pár vödör izzadság, hogy Orbánék mélyrepülését valahogyan a megrendelő igényeit kielégítő címmel közöljék. Végül egy Donald Trumpra tett jobbikos politikusi megjegyzésbe sikerült belekapaszkodniuk, amely felmérésük szerint ellenkezik a jobbikos szavazók többségének véleményével.

Holott az adatok közt ennél sokkal érdekesebb számokat is találhatunk. A kutatás szerint ugyanis a kormánypártok népszerűsége a biztos szavazó pártválasztók között a Fidesz mindössze két hónap alatt

Hírdetés

49 százalékról, 43-ra esett vissza. Ugyanez alatt az idő alatt a Jobbik 20-ról 25 százalékra jött fel.

Közben a többi ellenzéki párt támogatottsága lényegében változatlan maradt.

A csalódott kormánypárti szimpatizánsok tehát a jelek szerint elsősorban a Jobbikhoz pártolnak át.

A felmérés érdekessége, hogy a először mérhető a Kétfarkú Kutya Párt támogatottsága. A szatirikus viccpárt logója mellé a biztos szavazók egy százaléka húzná be az ikszet.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »