Vissza a valóságba

A vasárnap éjjeli eredményváró ünnepi/gyászsörözésből lassan józanodva a hét legfontosabb feladata az lesz, hogy minden hazai politikai erő átgondolja a választási eredmény tanulságait és döntsön arról, hogyan tovább.

A legkönnyebb helyzetben – legalábbis egyelőre és látszólag – nyilván a Fidesz van. Nyögvenyelősen, de a brutálisan lejtő pályán csak sikerült kiizzadni az újabb kétharmadot. Lehet, sőt muszáj is felhívni a figyelmet a választási rendszer ordító aránytalanságára: a 44%-nyi szavazattal szerzett 66%-os többségre, vagy arra, hogy a Jobbik alig több, mint fele akkora parlamenti erővel fog bírni, mint a voksainak aránya (20,7%-al az Országgyűlés 11,5%-át alkotják csak.). Csakhogy ez a választás ettől még minden igazságtalanságával együtt is teljesen legitim. Nincs az a szisztéma, amelyben ne a Fidesz győzött volna, méghozzá toronymagasan minden ellenfele fölé emelkedve. Ez van, 2014-ben ez a népakarat.

Ugyanakkor nem szabad elmenni a mellett sem, hogy idén hétszázezerrel kevesebbet húzták az ikszet a narancs mellé, mint négy éve. És sokan, nagyon sokan közülük csak azért, mert nem láttak más más alternatívát. A ballibsi zombikommandó már, a Jobbik még nem látszik annak. Akkor sem, ha mindketten szerették volna elhitetni saját bázisukkal, hogy azok. A radikálisok meg maguk is elhitték. Ez pedig hiba volt. Mi, itt a nemzeti oldalon hajlamosak vagyunk egy alternatív valóságban élni, ahol minden második haverunk Jobbik szavazó, a másik fele meg gondolkodik rajta. Erre az alapra aztán gyönyörű légvárakat lehet építeni a győzelemről, de legalábbis a 30%-os csodáról. Na, ezt a gondolkodást kellene alapjaiban megváltoztatni, és nyitni a való világ, a valódi Magyarország felé. Amelyik meggyőzhető, de még nagyon nincs meggyőzve. És ezért nem haragudni kell rá, meg fröcsögve birkanépezni, mert azzal a reklámmal semmit sem lehet eladni, hogy “hülye állat vagy, ha nem veszed meg!”. 

Bővebben!


Forrás:jobbegyenes.blog.hu
Tovább a cikkre »