VISELKEDNI!

VISELKEDNI!

Itt az új balhé, a magyar rasszizmust bizonyítandó, mutatom a címeket:

„Megvárták a mentők, míg a rendőrség is a helyszínre ér, közben meghalt egy ember Csenyétén” (HVG)

„Csenyéte polgármestere szerint a településen azért halt meg egy ember, mert a mentősöknek a falu szélén kellett várniuk a rendőrökre” (444)

„Csenyétén a mentők megvárták a rendőrt, mielőtt bementek volna a romatelepre, a beteg meghalt” (Index)

Hírdetés

„A mentősök megvárták a rendőröket, mielőtt bementek volna a romatelepre, közben meghalt a beteg” (24)

Aha… Amikor ilyesmit olvasunk, bennünk, egészséges emberekben azonnal megszólal a vészcsengő. És persze felrémlenek a hírek, hogy itt is, ott is fenyegették, bántalmazták a mentősöket, tűzoltókat, de még a rendőröket is.

És láss csodát, most sem történt másképpen:

„Az Országos Mentőszolgálat a következőket írta a 444 kérdéseire vasárnap délután 1530-kor:

A jelzett esetben a mentőhíváskor egy élettelenül fekvő férfiről tettek bejelentést, ezért két mentőegységet is riasztottunk, valamint a protokollnak megfelelően telefonon keresztül segítettük az ott tartózkodókat az újraélesztés megkezdésében. A mentőket már telefonon keresztül szidalmazás, fenyegetés érte (az elhangzottakat hangfelvétel dokumentálja), ezért a helyszínre küldött bajtársainknak a biztonságos betegellátás érdekében rendőri segítséget, védelmet kértünk. A házból kihozott beteg újraélesztését a mentők is folytatták, de a beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni, a halál okát szakértői vizsgálat fogja tisztázni. A veszélyeztetettség az ellátásban résztvevő mentők számára kritikusan nehéz helyzetet teremtett, szolgálatukat folytatni nem tudták, ezért számukra pszichológus segítségét biztosítjuk. A hátrányos megkülönböztetés vádját visszautasítjuk, a mentők fontos alapértéke az egyenlőség, az a hivatásunk, hogy a lehető legjobb ellátást minden rászoruló számára egyformán biztosítsuk.”

Hát igen. Mit is mondhatnánk erre? Talán annyit, hogy minden érintett figyelmébe ajánljuk: ha megtanultok tisztességesen, ember módjára viselkedni, és nem fenyegetitek, bántalmazzátok azokat (is), akik éppen a ti segítségetekre sietnek, akkor majd életben marad a bajba jutott. És természetesen (az EU illetékes bizottsága kedvéért) ez nem „a” cigányoknak szól, hanem azoknak, akiket érint. Akinek inge, az vegye magára. Vannak elegen, sajnos.


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »