Virtuális séta az érsekújvári magyar alapiskolában

Virtuális séta az érsekújvári magyar alapiskolában

Az idei beiratkozások során a tavalyi évhez hasonlóan elmaradnak a közös foglalkozások és a családok nem látogathatnak el személyesen a bemutató órákra. Az érsekújvári Czuczor Gergely Alapiskola pedagógusai virtuális iskolasétát és online-órabemutatókat tartottak.

Legyél te is Czuczoros! – olvasható az iskola közösségi oldalán, amelyen egyik kisfilm jelenik meg a másik után arról, miért érdemes beiratkozni a járási székhely egyetlen magyar alapiskolájába. Priskin Zoltán iskolaigazgató köszönti az érdeklődőket, és elmondja, a virtuális iskolaséta során bemutatják a korszerűen felszerelt multimediális, természettudományi, informatikai szaktantermeket, a tornatermet és az edzőtermet. Külön felvételen rögzítik a tanulók véleményét az iskoláról, és kerekasztal beszélgetést terveznek logopédussal, gyógypedagógussal, iskolai pszichológussal. A leendő és jelenlegi tanulók, valamint a szülők és iskolabarátok körében nagy sikert aratott a hétvégén bemutatott virtuális nyílt nap. Kollár Erzsébet pedagógus az 1.A, Štifner Ivett pedagógus az 1.B osztályfőnökeként tartott bemutató órát. Krošlák Olga, az intézmény igazgatóhelyettese a 4.B osztályosokkal tartott szlovák órát, és izgalmas volt Németh Zsuzsanna angol és Krpelán Ágnes magyar nyelvórája. A Czuczor Gergely Alapiskolában április 12-én és 13-án lesz a beíratás 8-tól 17 óráig. Az előzetes tervek szerint a leendő tanulók jelenlétével valósul meg. Az áprilisi beíratásig a szülőknek lehetőségük lesz elektronikus formában is kitölteni a beíratási adatlapot. A vágsellyei Pázmány Péter Alapiskola és Óvoda pedagógusai, tanítványai is egyre aktívabban nyilvánulnak meg az intézmény közösségi oldalán. Minden fontos versenyről, közös aktivitásról hírt adnak a város egyetlen magyar alapiskolája iránt érdeklődőknek. Tavaszi díszbe öltözött a patinás iskola belső csarnoka, ahol a beíratás április 12. és 14. között zajlik. A szülők elektronikus formában tölthetik ki az iskola honlapján lévő nyomtatványt. Személyesen ugyanabben az időpontban 13 és 15 óra között, előzetes egyeztetést követően látogathatnak el a szülők az iskolába, de a leendő tanuló nélkül. Az iskola fenntartója óvatos, mivel a vágsellyei térség egy hete még fekete zónás besorolásban volt, emiatt csak március 15-én kezdhették meg az alsó tagozatosok jelenléti oktatását.

Hírdetés

Léván április 23-án 14 és 18 óra között, és 24-én 8 és 12 óra között lesz a beíratás. A Juhász Gyula Alapiskola fenntartója arra kéri a szülőket, figyeljék a város, és az iskola honlapját. Ha a megszorító intézkedések tovább tartanak, várhatóan elektronikus formában zajlik majd a beíratás a járási székhelyen.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »