Villámpályázat a fővárosban: Bajnai Gordon volt kabinetfőnöke nyert

Villámpályázat a fővárosban: Bajnai Gordon volt kabinetfőnöke nyert

Walter Katalint nevezték ki a Budapesti Városüzemeltetési Holding vezérigazgatójának. Az új vezető korábban a Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltsége mellett kampányoló Bajnai Gordon kabinetfőnökeként dolgozott az Együttben, és az alapítója volt a korábbi miniszterelnök vezette Haza és Haladás Egyesületnek is.

Budapest életében, fejlődésében nagy lehetőségnek tartom és osztom az új városvezetés céljait, megközelítését – írta a pénzügyi és jogi átláthatóságot hangsúlyozó pályázatában Walter Katalin, akit Karácsony Gergely főpolgármester a Budapesti Városüzemeltetési Holding vezérigazgatójának nevezett ki. Az új vezető január 6-tól irányítja Budapest kulcsfontosságú vállalatát.

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint a BVH tulajdonában álló fővárosi közműcégek üzleti és beruházási politikáját, szervezeti működését felügyeli majd. A kiírás kapcsán a Magyar Nemzet írta meg, hogy mindössze néhány napos határidővel és elbírálással keresett a főváros új vezetőt a holding élére, ami a lap szerint lehetetlenné teszi a valódi, szakmai alapon történő pályáztatást.

Karácsony Gergely az új vezetők kinevezési eljárásáról november elején az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta, hogy ezek a cégek nem zsákmányok, és a választási programjának megfelelően nyílt pályázatok útján választanak cégvezetőket.

„Ha valaki úgy érzi, hogy van benne kellő tapasztalat, tudás és elkötelezettség, akkor nagy szeretettel várjuk a pályázatát. Egy dolgot kérek mindenkitől: minden párt javasolhat jelölteket, és érvelhet mellettük, de nem zsákmányok ezek a cégek. Csak és kizárólag a szakmai felkészültség számít. Természetesen fontos a bizalmi faktor is, a bizalom és a szakmai rátermettség eredményezheti azt, hogy valaki cégvezető kehet Budapesten” – mondta a november 5-i interjúban a főpolgármester.

Hírdetés

Walter Katalin 15 évig dolgozott a világ egyik vezető tanácsadó cégénél, a McKinsey and Companynál Frankfurtban és Budapesten. Nemzetközi nagyvállalatok pénzügyi, befektetési, szervezeti stratégiáját menedzselte. A McKinsey budapesti irodájának vezetése után európai regionális feladatkört kapott. 2013-től másfél évig Bajnai Gordon volt kormányfő kabinetfőnöke volt az azóta megszűnt Együttben.

Ezután Erste Bank és a Citibank lakossági üzletágának integrációját irányította, majd az Allianz közép-kelet európai vezetőjeként 11 ország értékesítési tevékenységét irányította. Idén szeptemberben fogadta el a CEU felkérését, hogy vezérigazgatóként irányítsa az egyetem kényszerű Bécsbe költözését.

Ő volt az egyike – Bajnai Gordon és Bojár Gábor mellett –, akik félmillió forintnál többet tettek bele a pártba. A BVH újdonsült vezetője az alapítója volt a korábbi miniszterelnök vezette Haza és Haladás Egyesületnek is.

Bajnai Gordon – akinek egy másik, korábbi közeli munkatársa, Tordai Csaba volt államtitkár is fontos pozíciót kapott a fővárosban, ő lett a Budapest Főváros Vagyonkezelő Központ Zrt. igazgatósági elnöke –az önkormányzati előválasztás előtt videóban kampányolt Karácsony Gergely mellett, aki meg is osztotta a videót a közösségi oldalán.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »