Villámárvíz: így úszott el Heves megye jó része

Villámárvíz: így úszott el Heves megye jó része

Az egri Szépasszonyvölgy, Egerszólát, Sirok, Bükkszék is komoly bajba került vasárnap. A Baranya megyei Kátolyban pár pillanat alatt baj lett.

Brutális dolgokat művelt a hirtelen lehullott csapadék Heves megyében. Mint a Heol.hu megyei portál videós összeállításából kiderül, az utcákon hömpölygött a víz Egerszóláton, házakba, kertekbe és

a polgármesteri hivatalba is betört, utóbbi helyen húsz centi magasan állt már, amikor lekapcsolták az áramot az intézményben.

Akadt, ahol egyméteres víz is hömpölygött, az erős sodrás miatt a közlekedés is nehéz volt. A katasztrófavédelem szakemberei a helyszínen tevékenykednek, a helyiek pedig szorgosan homokzsákolnak.

Hírdetés

Egerszólátot egyébként a nagyobb viharok alkalmával a környező dombok sara borítja el, az árkok mit sem érnek, pályáztak is vízelvezetésre, eddig hiába.

Egerben a Szépasszonyvölgy egyes területeit csaknem teljes egészében elöntötte a villámárvíz, a Tulipánkertet is elérve.

A megyében délután 14 óráig 35 helyről érkezett bejelentés a vihar miatt, egyebek között Egerszólátról, Sirokról és újabban Bükkszékről is. A megye tűzoltói nagy erőkkel vonultak a helyszínekre, valamint az önkormányzatok is megkezdték a védekezési munkálatokat.

A kialakult útviszonyokra tekintettel a rendőrség lezárta a Recsk és Sirok valamint a Sirok és Szajla közötti útszakaszokat is, de a többi úton is – figyelmeztet a rendőrség – óvatosan kell vezetni.

A Baranya megyei Kátolyt alig egy óra alatt legyőzte a villámárvíz, ellepve a település belső területeit is.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »