Világsztárok jönnek Magyarországra

Világsztárok jönnek Magyarországra

Minden eddiginél többen nézhetik majd élőben a Tour de Hongrie kerékpáros körversenyt, amelyre ezúttal 8 World Tour-csapat érkezik majd, és lesz köztük, aki meglepetéssel.

Minden évben egyre erősebb mezőny indul a Tour de Hongrie kerékpáros versenyen, így színvonalában egyre jobban megközelíti a világ nagy körversenyeit – mondta a sportért felelős államtitkár. Szabó Tünde úgy fogalmazott: a verseny ismertsége a régiónkat is kinövi.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos elmondta, hogy korábban egyetlen World Tour-csapat sem indult el Magyarországon kerékpárversenyen, ám megtörtént a lehetetlen: az idei esztendőben világsztárok érkeznek a magyarországi versenyre.

“Most még mindig hihetetlen, de a szervezők elmondása szerint 8 World Tour-csapat lesz itt ebben az évben, és az egyik szervező szerint

lesz olyan csapat, amely erősebb sorral fog érkezni a Tour de Hongrie-ra, mint amivel a Giro-n fog indulni”

Hírdetés

– mondta Révész Máriusz.

A főszervező az InfoRádiónak elmondta, hogy az erős mezőny miatt minden eddiginél többen nézik majd a versenyt. Eisenkrammer Károly szerint emiatt

nemcsak magyar szurkolókra, hanem nagyon sok külföldire is számítanak, és arra, hogy rengetegen lesznek az út mellett.

Május 13. és 17. között a versenyzők több mint 800 kilométert tesznek meg. Az élő közvetítéssel és az összefoglalókkal több mint száz országba biztosan eljut a Tour de Hongrie.

A 2020-as Tour de Hongrie programja:

1. szakasz, május 13., szerda: Debrecen-Hajdúszoboszló, 174 km
2. szakasz, május 14., csütörtök: Karcag-Nyíregyháza, 182 km
3. szakasz, május 15., péntek: Sárospatak-Kazincbarcika, 171 km
4. szakasz, május 16., szombat: Miskolc-Gyöngyös-Kékestető, 178 km
5. szakasz, május 17., vasárnap: Esztergom-Esztergom, 156


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »