Világméretű részvényesi lázadás söpör végig a (cionista) bankokon

A Citigroup, a JP Morgan és a Deutsche Bank után most a Goldman Sachs részvényeseinél telt be a pohár: a bank közgyűlésén nem fogadták el a vezetők magasabb összegű javadalmazását, míg az elnöki és vezérigazgatói posztok szétválasztását már egyre többen támogatják – írja a Financial Times

Magyar Menedék - Ősmagyar

A Goldman Sachs pénteki közgyűlésén a részvényesek mindössze 66%-a szavazott a vezetők magasabb juttatása mellett, és viszonylag sokan, 33%-uk támogatná azt, ha az elnöki és vezérigazgatói posztot eltérő személyek töltenék be.

Lloyd Blankfein, a Goldman elnök-vezérigazgatója tavaly 23 millió dollárt keresett, ami 24 millióval kevesebb a 2014-es juttatásánál. A Goldman többi vezetőjének is csökkent a fizetése, az operatív igazgató és a pénzügyi igazgató fizetése is 1-21 millió dollár közötti összeggel csökkent.

Hasonló folyamatok zajlanak a világ többi nagybankjánál is. Nemrég a JP Morgan részvényesei megszavazták a két kulcspozíció szétválasztását, a Deutsche Bank részvényesei leszavazták a vezetők fizetésemelését, ráadásul a Citigroupnál is 36% mondott nemet az emelésre.

portfolió


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »