Világ proletárjai ….. Ébresztõ. COV-19

2020. március 25., szerda
A nagy „Vezérigazgató-Exodus” – Százával mondtak le a legnagyobb vállalatok vezetői a mostani válság előtt! – Szerencsések vagy tudtak valamit az Elit tagjai?

Furcsának tűnik, hogy a vállalati eliten belül ilyen sokan lennének ennyire szerencsések, hogy a nagy egészségügyi és gazdasági válság előtt távoztak a vezetésből és még részvényeiket is eladták!

A történelem egyik legsúlyosabb részvénypiaci összeomlása és a nemzedékünk legnagyobb közegészségügyi válságának kitörése előtti hónapokban a legfontosabb vállalati vezérigazgatók lemondásának voltunk tanúi, olyan méretekben, amit eddig még nem láthattunk.

És amint olvasható az alábbiakban, a vállalati bennfentesek saját vállalataikban meglévő milliárd dollár értékű részvényeket is eladták közvetlenül a tőzsde bedőlése előtt.

Az életben az időzítésen múlik minden és az embereknek néha egyszerűen csak szerencséjük van. De furcsának tűnik, hogy oly sok személy a vállalati eliten belül egyszerre lesz rendkívül „szerencsés”!

Ebben a cikkben nem állítom, hogy ismerem ezen személyek bármelyikének motivációit, de rámutatok bizonyos mintákra, amiket szerintem érdemes megvizsgálni.

Hírdetés

Az egyik pénzügyi folyóirat, a Fortune a „Nagy Vezérigazgató Exodus” kifejezést használta annak a jelenségnek a leírására, aminek szemtanúi vagyunk.

Az egész tavaly kezdődött, amikor a vezérigazgatók tucatjai kezdtek lemondni, ellentétben azzal, amit valaha is láthattunk.

Az NBC News tavaly novemberben publikálta az alábbiakat :

A vezérigazgatók idén rekordszámban távoztak , több mint 1332 mondott le a január és október vége közötti időszakban, a szerdán közzétett új adatok szerint. Noha nem szokatlan, hogy a vezérigazgatók a recesszió közepén menekülnek, de érdemes megfigyelni, hogy a vezetők ilyen rohamos kilépése most a robosztus vállalati nyereségek és a rekord tőzsdei magasságok körül zajlott le.

A múlt hónapban 172 vezérigazgató távozott munkahelyéről a Challenger, Gray & Christmas vezetőket közvetítő cég szerint. Ez a legmagasabb szám, amit valaha egy hónapban mértek és az évenkénti teljes túllépés meghaladja az adott évig mérhető, pénzügyi válság idején kilépő vezérigazgatók számát.

Az év végére minden idők rekordszámú 1480 vezérigazgatója hagyta el tisztségét. De a legtöbb embernek úgy tűnt, hogy a jó idők kitartanak még 2019 végén is.

A vállalati nyereség növekedett, és a tőzsde rekordmagasságot ért el.


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »