Viktor kapitány jelentett a főnöknek

Viktor kapitány jelentett a főnöknek

Orbán Viktor a bajor miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján nem csak hat pontos akciótervét, és a horvát határ lezárását jelentette be. Hanem azt is, hogy német gyarmat vagyunk, és ezt még élvezzük is. Legalábbis ő biztosan. . 

Kijelentette: a magyar kormány álláspontja szerint nem a schengeni szabályok felfüggesztése a helyes út. Nézete szerint lehetséges a jog által megszabott keretek közé terelni a jelenleg „a jogrenden kívül” zajló folyamatokat, és ő ehhez kér támogatást. Hozzátette:  az EU-nak és a Schengeni Egyezménynek köszönhetően ma a schengeni külső határnál lehet megvédeni Bajorország határait, és ezt ma a déli magyar határ jelenti.
    
A miniszterelnök a bajor-magyar smúzolás hevében meglepő őszinteséggel helyezte el hazánkat a világtárképen. A magyar nemzeti szuverenitás védelmezőjének pózában előszeretettel mutatkozó Orbán úgy jellemezte magát, mint 
a bajor miniszterelnök „az egyik végvári kapitányát”, akinek, így „kötelessége is volt eljönni és beszámolni a helyzetről”.

Hírdetés

 
Az már eddig is sejthető volt, hogy a dublini egyezményhez való görcsös ragaszkodás (amellyel már lassan egyedül maradunk Európában) mögött sokkal inkább a német, mint a magyar érdekek védelme áll – de ilyen keresetlen önleleplezésre azért talán senki nem számított. Lám, néha nem csak arra érdemes figyelni, amit Orbán tesz, hanem arra is, amit mond…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »