Vigyorogva szelfizett a tömegben a nizzai merénylő

Vigyorogva szelfizett a tömegben a nizzai merénylő

A nizzai merénylő, Mohamed Lahouaiej-Bouhlel tette elkövetése előtt néhány órával maga is részt vett gyalogosan az ünnepi felvonulásban, felhívta onnan a fivérét, és nevetős selfie-t küldött magáról. Erről a Dzsabur nevű fivér számolt be vasárnap Tunéziában a Reuters hírügynökségnek.

„Csütörtök délután felhívott, és azt mondta, Nizzában van európai barátaival a nemzeti ünnepen. Vidámnak és elégedettnek látszott a képen, egyébként is sokat nevetett”

– mondta a fivér, de a küldött képet nem volt hajlandó megmutatni a tudósítónak.

Hírdetés

Mohamed Lahouaiej-Bouhlel a Tunisztól 120 kilométerrel délre lévő Szúsza város Mszaken nevű peremkerületében született 1985. január 31-én. 2005-ben költözött Franciaországba. Rokonai és egykori szomszédai elmondták, hogy utoljára négy évvel ezelőtt látogatott haza. A szomszédok átlagos családból származónak, sportos életűnek, a vallás iránt érdektelennek írták le. Rokonai azt mondták, az utóbbi hetekben gyakrabban telefonált nekik, mint korábban. Dzsabur arról számolt be, hogy fivére az ökölvívásról beszélt neki, a szülővárosukról és arról, hogy hamarosan visszatér oda.

Bouhlel nővére korábban már beszélt hírügynökségi tudósítókkal. A Reutersnak ismét elmondta, hogy fivérének pszichés problémái voltak, mielőtt Franciaországba költözött, és orvos kezelte ezzel. A kezelőorvost is megszólaltatta a Reuters, és ő beszámolt arról, hogy Bouhlel agresszív volt a szüleivel – többször megpróbálta őket bezárni a szobájukba –, és nem volt megelégedve a saját testével, túl soványnak tartotta magát. Bouhlelről itt meséltünk hosszabban.

Az AFP hírügynökség is arról számolt be vasárnap, hogy Bouhlel nagyon sokat foglalkozott testépítéssel és külsejével próbált meg nyilvános helyeken imponálni, ismerkedni. Erőszakos volt a feleségével, akitől 18 hónapja külön élt, váltak. A nőt, aki szintén tunéziai származású nizzai, 2006-ban vette el feleségül. Három gyerekük született. Annak ellenére, hogy nem volt vallásos, Bouhlel a tette előtti hetekben gyorsan radikalizálódott, és erről beszélt is közeli ismerőseinek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »