Vigyázzunk a Booking.com-os szállásfoglalásokkal. Hackerek ellopták a hotelek adatait

Vigyázzunk a Booking.com-os szállásfoglalásokkal. Hackerek ellopták a hotelek adatait

Internetes csalók bizalmas üzeneteket küldenek a Booking ügyfeleinek a foglalások részleteivel kapcsolatban és előlegként kérik a lakásfoglalás összegét.

A személyes adatokat nem a Booking rendszeréből lopták el, hanem az egyes hotelektől.

Az esetről a DenníkN számol be. A leírt példa szerint Juraj hónapokkal ezelőtt családi kirándulást szervezett Malorkára. Megvette a repülőjegyeket, és külön szállást is foglalt a legismertebb foglalási portálon, a Booking.com-on keresztül. A Booking rögtön igazolta is a foglalást sms üzenettel.

Pár nappal később, elutazás előtt a portál újra jelentkezett, de az üzenetben már a malorkai hotel volt aláírva. Juraj eredetileg csak a helyszínen akart fizetni a szállásért, de a hotel a nagy érdeklődésre való tekintettel inkább előre kérte a pénzt.

A csalók minden részletet ismertek

Hírdetés

Rövid üzenetváltást követően Juraj kifizette a 3276 eurós hotelszámlát, majd nem sokkal később a kollégája is jelezte, hogy tőle is előre kéri a hotel a pénzt.

Akkor jöttek rá, hogy egy csalóval leveleztek, nem pedig a hotellal – míg Jurajtól egy olasz bankszámlára kérték a pénzt, addig kollégájától lengyel bankszámlaszámra.

Az eset részletei a DenníkN cikkében olvashatók.

Körkép.sk/DenníkN

Nyitókép: DenníkN


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »