Vigyázzon! A telefonos csalók még mindig áldozatokat szednek

Olvasónkat is megpróbálta lehúzni egy kupac szerencsétlenség, de befürdött vele. Talán most már pont Önt tárcsázza. Jobb, ha vigyáz, és ha Önnel is hasonló történik, tegyen feljelentést, a hangfelvételt pedig küldje el nekünk is. Cikkünkben bemutatjuk a friss lebukást, valamint néhány klasszikus pofára esést. 

Van egy csomó ember ebben az országban (és sok más országban is, szóval ez nem hungarikum), akik abból próbálnak megélni, hogy átverik a naiv honfitársaikat. Ilyenek a tévéjósok, a teleshoposok, a kamu ajándékokkal kecsegtetők, a hihetetlen kedvezményekkel hitegetők, a Tények szerkesztői és a telefonos csalók. Vannak, akik szerint, akit átvernek, az meg is érdemli, de ez nem ilyen egyszerű. Az áldozatok általában idős, kevésbé beszámítható emberek, akik magányukban, szegénységükben „visszautasíthatatlan ajánlatokkal” és „törődéssel” könnyen megvezethetőek. 

A telefonos csalók bűncselekményt követnek el, és bár a YouTube tele van lebukásokkal (még februárban mi is írtunk egyről, amikor odáig fajult a csaló lebukási tragédiája, hogy a „kitépem a májadat, te csicska” szuperérvelésig jutott), sorban indulnak rendőrségi feljelentések, az iparág virágzik, mert mindig lesznek olyan ingyenéló trógerek, akik még hisznek abban, hogy elkerülhetik a börtönt és a jól megérdemelt orrbaverést. Olvasónk is belebotlott egy ilyenbe, aki ráadásul volt olyan hülye, hogy kétszer is felhívja, így a második hívást sikerült rögzíteni. Az elhangzottakon kívül még számtalan forgatókönyv létezik, mutatunk alább néhány megtörtént esetet. 

A hangfelvételen hallható szerencsétlenség Ábrahám Attila néven mutatkozott be, bár ez nyilván az álneve, és a 06-30/752-8962-es számon próbálkozott, amelyet már kellő ideje ismer a rendőrség és a Telekom is. 

Hírdetés

És akkor néhány korábbi lebukás mementója



 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »