Vígan éldegélt egy svájci menekülttáborban Gambia volt véreskezű belügyminisztere

Vígan éldegélt egy svájci menekülttáborban Gambia volt véreskezű belügyminisztere

Továbbra is tömegesen érkeznek az afrikai menekültek Európába, a tavalyi évben számuk meghaladta a 200 ezret. Többségük a Földközi-tengeren átkelve lépett olasz földre. A liberális és baloldali véleményformálók természetesen kizárólag elesett szerencsétlenként igyekeznek bemutatni őket, a kép azonban ennél sokkal összetettebb. Ugyanis rengeteg szökött bűnöző, vagy közönséges háborús bűnös is Európába „menekül”. Ékes példa erre a volt gambiai belügyminiszter esete, akit emberiesség elleni bűncselekmények miatt köröztek.

Ousman Sonko volt gambiai belügyminisztert emberiesség elleni büntetettek vádjával tartóztatták le Svájcban, még a múlt héten – írja a blick.ch. Ez önmagában nem is lenne akkora szenzáció, az azonban már sokkal inkább, hogy még november elején érkezett az alpesi országba, tehát két hónapon át a Lyss BE nevű svájci menekültotthonban, a legnagyobb nyugalomban élvezte a svájci adófizetők biztosította kényelmet.

Hírdetés

Csak azután tartóztatták le, hogy egy TRIAL nevű civil szervezet feljelentést tett ellene, és a sajtó is élénk érdeklődést mutatott az ügy iránt. Ousman Sonko, Yahya Jammeh gambiai diktátor-exelnök belügyminisztereként felelős ellenzéki politikusok, civil aktivisták és újságírók jogtalan fogva tartásáért és megkínzásáért.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »