Videózott a balesete idején M. Richárd

Videózott a balesete idején M. Richárd

A Dózsa György úti gázoló csütörtöki tárgyalásán a bíróság levetített egy korábban a nyilvánosság számára ismeretlen videót – írja az Index. Ezen az látszik, hogy M. Richárd mobilozott a baleset pillanatában, saját magát videózta még a baleset idején is. A szakértőre vár annak megállapítása, hogy a férfi a mobilt a kezében vagy a műszarfalon tartotta-e.

A bíróság elutasította azt a védői indítványt, hogy a felvételt a nyilvánosság kizárásával vetítsék le, de annak a kérésnek eleget tettek, hogy a film végén hallatszó sikolyokat már ne játsszák be.

Hírdetés

A bíróságon M. Richárd a felvétellel kapcsolatban ezt mondta:

Mivel ez nem titok tovább elmondom, mi történt. Ezt az autót én meglepetésként vettem a páromnak. Ezt a felvételt neki szerettem volna elküldeni, hogy jelezzem, hogy egy autót kap tőlem ajándékba. Ez a telefon le volt téve a pohártartóba.

Két éve M. Richárd egy Mercedesszel csapódott egy balra kanyarodó Citroënbe a Dózsa György úton. Az ügyészégi vádirat szerint M. Richárd jogosítvány nélkül a megengedett 50 km/h-t jelentősen meghaladó, 135-140 km/h sebességgel közlekedett a XIII. kerületi Dózsa György úton a Kassák Lajos utcai kereszteződés irányába. A kereszteződésbe ekkor érkezett gépkocsival egy 47 éves férfi, aki szabálytalanul, az ívet levágva kanyarodott be a szemből, eltúlzott sebességgel érkező vádlott elé úgy, hogy nem adta meg neki az elsőbbséget. A balesetben egy 23 és egy 37 éves férfi meghalt, többen pedig súlyosan megsérültek. Az ügyészség minkét sofőrt halált okozó közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

A bíróság idén februárban szüntette meg a férfi letartóztatását, aki szívbillentyűcsere-műtéte után intenzív osztályra került.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »