Videósokk: a gyorshajtásért lemeszelt borsodi férfi telefonnal a kezében szállt ki autójából a rendőrök elé

A Miskolc, Csaba vezér utcában, valamint Emőd belterületén 2018. november 28-án 10 és 14 óra között a Miskolci Rendőrkapitányság járőrei leállításos sebességmérést végeztek. A sebességmérő készülékek tizenhat esetben rögzítették a sebességtúllépést, a legkiugróbb eredmény lakott területen 90 kilométer/óra volt.

A rendőrségi tapasztalatok szerint Borsod-Abaúj-Zemplén megyében bekövetkezett közlekedési balesetek a sebesség helytelen megválasztása, közúti fényjelző készülékek jelzésének figyelmen kívül hagyása, valamint az elsőbbségi, kanyarodási és irányváltoztatási szabályok be nem tartása miatt történnek.

Hírdetés

A rendőrség egy tanulságos videót is közzétett: a gyorshajtáson kapott egyik autós úgy szállt ki a járművéből, hogy közben beszélt a mobiltelefonjába…

A balesetek további okai, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. A havas eső, hóesés és az ezekkel együtt járó romló látási viszonyok fokozott figyelmet és óvatosságot követelnek meg a közlekedőktől.

Felhívják a gépkocsivezetők figyelmét, hogy a szokásosnál is óvatosabban közlekedjenek!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »