Videón, ahogy beszáll egy autós a Magyar Közút ütközéselnyelő dobozába

Videón, ahogy beszáll egy autós a Magyar Közút ütközéselnyelő dobozába

Az M6-os fővároshoz közeli szakaszán, a belső sávban végeztek szemétszedési munkákat, amikor megtörtént a baj.

A Magyar Közút szigetszentmiklósi mérnöksége az M6-os fővároshoz közeli szakaszán, a belső sávban végzett mozgó terelés mellett szemétszedési munkákat az elválasztósávban.

Mint az a társaság Instagram-oldalán olvasható, a munkaterület előtt két lépésben 80-as, illetve 60-as sebességkorlátozást vezettek be, erre külön előjelző autók hívták fel a figyelmet, útszűkületre, sávelfogyásra figyelmeztető táblák is kint voltak, illetve a dolgozókat védő energiaelnyelő modulon is minden villogót használtak a szakemberek, valamint egy új digitális, távolról is jól látható kijelző is működött a gépen, illetve még korábban az autópálya felett található digitális táblán is előre jelezték a munkavégzést.

Egy jól belátható, egyenes szakaszról van szó, sokan ezért időben besoroltak, de néhányan az utolsó pillanatban kerülték ki a Magyar Közút járműveit. Az egyik kisteherautó is ugyanezt a manővert hajtotta végre, a mögötte lévő autónak viszont már nem volt esélye és belecsapódott az energiaelnyelőbe. Ezt a gépre telepített kamera „premier plánban” rögzítette.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hírdetés

Magyar Közút Nonprofit Zrt. (@magyarkozut) által megosztott bejegyzés

Viszont az eszköz ellátta feladatát, nem sérült meg senki, sem a táraság kollégái, sem a balesetező járműben utazók – hívják föl a figyelmet hozzátéve, bár az energiaelnyelő így mehet a roncstelepre, és a teherautó digitális kijelzője is megsérült.

A Magyar Közút kéri a közlekedőket, hogy figyeljétek az előjelzéseket, a forgalmat, a környezetet, hogy ilyen esetek ne fordulhassanak elő.

Végül két „érdekességet” is megjegyeznek:

  • A 60-as sebességkorlátozásnál inkább 80-100 körüli tempóval mentek el a munkaterületnél az autók.
  • Havonta átlagosan 2 energiaelnyelőt törnek össze autósok.

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »