Videón, ahogy az amerikai Switchblade drón likvidálja az ellenséges tank személyzetét

Videón, ahogy az amerikai Switchblade drón likvidálja az ellenséges tank személyzetét

Az orosz-ukrán háború bizonyos szempontból a harcászati technika promóciós bemutatójává válik. Minden hír, ami az orosz haderő veszteségeit mutatja be, az Ukrajnának adott nyugati fegyverek ázsióját növeli. Azon túl, hogy az orosz hadsereg valóban nem azt a teljesítményt nyújtotta, mint bárki (nyugati vagy nem nyugati elemző) várt tőle.

Ettől függetlenül, a világ az ukrajnai háborúnak köszönhetően ismerte meg igazán a Bayraktar török harcidrónok nevét, a Javelin páncéltörőket – amelyekről Ukrajnában már gyerekeket neveznek el… Most az amerikai Switchblade kapcsán szivárognak ki látványos felvételek arról, hogyan talál el egy orosz tankot.

Az USA hivatalosan 700 darab Switchblade 300-as és 600-as öngyilkos harcászati drónt küldött Ukrajnába. Az alábbi felvételen azt látni, hogy a drónok egy példánya célba vesz egy orosz T-72B3-as tankot. A drón sajátkamerás felvételén az is kivehető, hogy a tank személyzete épp a járművön kívül tartózkodik.

Hírdetés

A Switchblade drónok nem rendelkeznek páncéltörő robbanófejjel, ezért a tankban valószínűleg nem keletkezett végzetes kár, ám a detonációban a tankon kívül lévő katonák szinte biztosan meghaltak.

A video of Ukraine’s SOF operators targeting a Russian T-72B3 tank reportedly with Switchblade loitering munition. h/t @mindgutter pic.twitter.com/KbbW1SFHs6 — Status-6 (@Archer83Able) May 24, 2022

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »