Videón a magukat megadó azovosok – az orosz békedelegáció egyik tagja halálbüntetéssel sújtaná az "emberbőrbe bújt állatokat"

Videón a magukat megadó azovosok – az orosz békedelegáció egyik tagja halálbüntetéssel sújtaná az "emberbőrbe bújt állatokat"

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy 265 ukrán harcos megadta magát az ostromlott Azovsztal acélgyárban az ukrán Mariupol kikötővárosban.

Több mint 50-en súlyosan megsebesültek – közölte a minisztérium, hozzátéve, hogy az orvosi ellátásra szorulókat a Mariupoltól keletre fekvő Novoazovszk város kórházába szállították.

Az orosz hatóságok képeket tettek közzé azokról a sebesült ukrán katonákról, akik állításuk szerint az acélgyárból távoztak, és akik most orosz őrizetben vannak – írja a Guardian.

Drónvideón, ahogy kiviszik az Azovsztal sebesültjeit

A Nexta Twitter-csatornáján jelent meg az alábbi videó, amin a felirat szerint az a 44 másodperc látható, ahogy kiviszik hordágyakon a mariupoli ostrom legsúlyosabb sérültjeit.

The leaving of the #Ukrainian military from #Azovstal.

Heroes 💙💛 pic.twitter.com/0gWWYL4Z28

— NEXTA (@nexta_tv) May 17, 2022

Motozás:

Kijev szerint a mariupoli védők megváltoztatták a háború menetét

Hírdetés

Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó kijelentette, a mariupoli védők megváltoztatták az Oroszországgal vívott háború menetét azzal, hogy 82 napig kitartottak.

Televíziós nyilatkozatában Podoljak azt mondta, hogy a kikötőváros védelmi ereje megállította Moszkva hadműveletét, amelynek célja az volt, hogy területeket foglaljon el Kelet- és Dél-Ukrajnában.

Hozzátette, hogy a mariupoli Azovsztal acélgyárból – amely a város védelmének utolsó bástyája az orosz ostromban – való evakuálásról folytatott tárgyalások nehézségekbe ütköztek, de reméli, hogy sikerrel járnak.

Mivel Mariupol 82 napig vonta be az Orosz Föderáció erőit, az Ukrajna keleti és déli részének elfoglalását célzó hadműveletet feltartóztatták. Ez megváltoztatta a háború menetét – mondta Podoljak.

Halálbüntetést kaphatnak

Leonyid Szluckij parlamenti képviselő, az orosz békedelegáció tagja azt mondta: meg kellene fontolni, hogy halálbüntetést szabjanak ki az Azov-ezred harcosaira.

Leonyid Szluckij kedden az orosz alsóházban azt mondta: bár Oroszországban már nincs halálbüntetés, az Azov harcosai esetében „alaposan meg kellene fontolni”, hogy ne sújtsják-e őket ezzel.

Nem érdemlik meg, hogy éljenek, azok után a szörnyű, az emberiség és a hadifoglyaink elleni bűntettek után, amelyeket állandóan elkövetnek – mondta Szluckij, aki a Reuters szerint „emberbőrbe bújt állatoknak” is nevezte az azovistákat.

Terrorszervezetté nyilváníthatják őket

Alig néhány órával később az orosz főügyészi hivatal azt kérte az orosz legfelsőbb bíróságtól, hogy nyilvánítsák terrorszervezetté az Azov-ezredet.

A bíróság május 26-án hozhat döntést a kérdésben.

(Index – Kuruc.info – 24 nyomán)

Korábban írtuk:

Az ukrán fegyveres erők mintegy 300 katonája megadta magát az Azovsztalból

Orosz hadifoglyokra cserélnék ki az Azovsztal sebesült védőit


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »