Videofelvétel is van a Retek utcai ékszerbolti rablóról

Nyilvánosságra hozta a rendőrség a tegnapi fővárosi ékszerboltrablásról készült biztonsági kamerás felvételt. A rendőrség továbbra is keresi a 25 év körüli elkövetőt. Fekete nadrág, sötétkék kabát és kék sapka volt rajta.

A biztonsági kamerának a felvételén is jól látható a sötétkék kabátos, baseball sapkás férfi, amint a második kerületi, Retek utcai ékszerüzletéhez közelít szombaton.

A helyiségbe lépve fegyverrel, vagy annak utánzatával fenyegette meg az ott dolgozó eladót, majd hirtelen a pult mögé mászott.

Távozásnál még arra is gondja volt, hogy a kilincset egy kendővel fogja meg, miközben a másik kezével a biztonsági zár nyitógombjához nyúl.

A rablás után a helyszínelők több órán át rögzítették a nyomokat. Annyit lehet tudni, hogy a férfi pénzt és ékszert is elvitt az üzletből.

Hírdetés

Aczél Katalin a szomszéd üzletben dolgozik. Azt mondja: az eladó megsérült, felrepedt a szája, ezért kórházba vitték.

Németh Róbert pizzafutárként dolgozik éppen az ékszerüzlettel szemben. Ő éppen telefonált, amikor meghallotta a segélykiáltást és azonnal a férfi után futott.

Kiabáltak, hogy állítsák meg, rabló és akkor egyből mentem már át a túloldalra, hogy megállítsam, rá is ragadtam, de aztán lerázott magáról, utána szaladtam, visszajöttem a motorhoz aztán azzal kezdtem el követni, de eredménytelenül – nyilatkozta.

A környéken lakók azt mondják, a zálogházat nemrég újították fel. Olyan biztonsági ajtókkal szerelték fel, amelyen csak akkor lehet ki vagy belépni, ha egy másik ajtó bezárul. Ezért most azt is vizsgálják, hogyan tudott mégis elmenekülni a rabló. A rendőrség kéri, hogy akinek bármilyen információja van, hívja a Telefontanút vagy a központi segélyhívók valamelyikét.

(Híradó)

Korábban írtuk: Az eladóra is rátámadt az ékszerbolti rabló a főváros II. kerületében


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »