Videófelvétel bizonyítja, hogy a Facebook moderátorai cenzúrázzák a konzervatív tartalmakat

Videófelvétel bizonyítja, hogy a Facebook moderátorai cenzúrázzák a konzervatív tartalmakat

Egy Facebook-moderátorok közé beépült férfi titkos videófelvételekkel bizonyította, hogy a moderátorok minden eléjük kerülő konzervatív bejegyzést cenzúráznak, míg a baloldali tartalmakat, akkor sem, ha azok közösségi alapelveket sértenek – írja az Alapjogokért Központ nemzetközi sajtószemléje.

A leleplező akció főszereplője Zach McElroy, volt Facebook-alkalmazott. A felvételekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai akkor is törlik a Trumpot támogató bejegyzéseket, ha azok nem ütköznek a platform közösségi alapelveibe.

Az egyik moderátort arról kérdezték a rejtett kamerás felvételen, hogy törli-e az összes konzervatív tartalmat, ami elé kerül, mire azt felelte:

Ugyanez a moderátor a felhasználói feltételeket sértő Trump-ellenes bejegyzésekkel kapcsolatban elmondta, hogy „azokat bár törölnie kellene, de ő fent hagyja őket.”

Hírdetés

A titkos felvételek között akad egy olyan is, amely szerint a moderátorok túlnyomó többsége az összes Make America Great Again (MAGA) sapkás képet törli.

– hallhatjuk Lara Kontakos Facebook-moderátort a felvételen.

A volt Facebook-alkalmazott elárulta azt is, hogya Facebook algoritmusa által cenzúrázott tartalmak 75-80%-ban republikánus-konzervatív bejegyzések.Majd hozzátette, hogy bár az algoritmus nem egy intelligens személy, viszont intelligens személyek programozták olyanra, hogy így működjön.

A felvételek alapján egyértelmű továbbá az is, hogy a Facebook a baloldali, demokrata párti érdekeknek megfelelően befolyásolja a felhasználókat. Bár Mark Zuckerberg eddig azt állította, hogy nem avatkoznak bele a politikába, a most feltárt cenzúra-gyakorlatukkal mégis világszinten befolyásolhatják például a választások kimenetelét.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »