Videó: Szexista megjegyzéssel válaszolt Putyin egy kellemetlen kérdésre

Videó: Szexista megjegyzéssel válaszolt Putyin egy kellemetlen kérdésre

Vlagyimir Putyin a CNBC amerikai televíziónak nyilatkozott Moszkvában. Az orosz elnököt láthatóan felidegesítette a kérdés, hogy az országa fegyverként használja-e a földgázszállítást.

Putyin CNBC amerikai televízió riporterével, Hadley Gamblevel beszélgetett Moszkvában, aki feltett pár olyan kérdést az orosz elnöknek, amihez az valószínűleg nincs hozzászokva.

Putyint láthatóan felmérgesítette a riporter kételkedése, mikor tagadta, hogy szállítmányokat tartottak vissza azért, mivel térdre akarják kényszeríteni Európát. Az elnök ezután arra utalt, hogy Gamble túl szép, ezért nem értheti Oroszország és Európa gázszállítással kapcsolatos helyzetét.

Hírdetés

De Putyin továbbra is kitartott amellett, hogy „a magasabb gázárak az energiahiány miatt alakultak ki, és nem megfordítva”. Azt is hozzátette, hogy Oroszország az idén már 15%-kal növelte földgázszállítását.

Sokak szerint azonban Oroszország szándékosan idézte elő a hiányt, hogy ezzel áremelést érjen el, és megmutassa, az Európai Únió nagy mértékben függ az orosz földgázszállítástól.

(br, businessinsider, hvg)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »