Videó: orosz drón üdvözli a németek által Ukrajnának küldött radarállomást

Videó: orosz drón üdvözli a németek által Ukrajnának küldött radarállomást

Az ukrán offenzíva hétvégi megindulása óta számos felvétel látott napvilágot arról, hogy Kijev járműparkja komoly veszteségeket szenvedett a harcok során. A Twitterre nemrég felkerült felvételen egy kifejezetten értékes eszköz, egy német gyártmányú radarállomás elleni orosz támadás látható.

A videón egy TRML-4D radarállomás látható, melyet egy orosz Lancet öngyilkos drón vesz célba. A TRML család a német fejlesztésű IRIS-T rövid hatótávolságú légvédelmi rakétarendszer egyik komponense.

Hírdetés

A videón jól látszik az, hogy a fák közé rejtett jármű radarantennáját támadja az orosz drón, és bár később látszódik az is, hogy a kezelőszemélyzet túléli a becsapódást, a rendkívül modernnek számító eszköz éppen a legfontosabb pontján szenved károkat.

#Ukraine: A Ukrainian TRML-4D multi-functional radar from the IRIS-T SLM air defense system was taken out of action by a Russian Lancet loitering munition. pic.twitter.com/OX7RocZXbM

— 🇺🇦 Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) June 7, 2023

A 4D a TRML radarrendszer legújabb variánsa, az első példányokat alig három éve állították rendszerbe Németországban, írja a Portfólió.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »