VIDEÓ: Nemzetközi kábítószer-ellenes akcióban vett részt a NAKA – 44 személyt vettek őrizetbe

VIDEÓ: Nemzetközi kábítószer-ellenes akcióban vett részt a NAKA – 44 személyt vettek őrizetbe

A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) tizenegy másik ország közreműködésével nemzetközi kábítószer-ellenes akcióban vett részt november 22-én. A Krone/Joker fedőnevű akciót az Europol és az Európai Unió büntető- és igazságügyi együttműködési ügynöksége, az Eurojust koordinálta.

Az akció célja az Európai Unió egyik legveszélyesebb, főként kábítószerrel foglalkozó bűnözői csoportjának felszámolása volt. „Az akció során 44 személyt tartóztattak le, Szlovákia területén hét személyt vettek őrizetbe, két személy ellen eljárás indult” – tájékoztatott Denisa Bárdyová, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Hírdetés

A bűnbanda Litvánia, Lettország, Csehország, Lengyelország, Franciaország, Németország és Szlovákia területén működött. Európa-szerte összesen 94 házkutatást hajtottak végre.

Az összesen nyolc országban zajló razzia során nagy mennyiségű, különböző kábító- és pszichotróp anyagokat, kokaint, hasist, marihuánát és metamfetamint foglaltak le. A bűnözői hálózat más, Európán kívüli, három kontinensen átívelő kábítószer-kereskedő szervezetekkel működött együtt. Tevékenységük magába foglalta a kereskedelem teljes láncát, a szállítmányok megszervezésétől, az európai és azon túli terjesztésig. A kábítószert kifinomult módon, rejtett rekeszekben szállították hajókon és teherautókban.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »