Videó: Migránsbanda támadt olasz katonákra

Videó: Migránsbanda támadt olasz katonákra

Egy csoport migráns támadt rá olasz katonákra Nápolyban, mivel azok le akarták tartóztatni egyik illegális bevándorló társukat.

Folyamatosan nő a feszültség Olaszország déli részén, miután a hasonló jelenetek egyre gyakrabbá válnak az afrikai illegális bevándorlók és a rendfenntartó erők, illetve a lakosság között. A felvételen néhány olasz katona próbál őrizetbe venni egy földön fekvő migránst, ezt követően annak társai körbe veszik őket, majd sikerül is kiszabadítaniuk férfit.

Az eset óriási felháborodást keltett az egész országban. Lello Cretella, aki a videót megosztotta a Comitato Quartiere Vasto nevű facebookos csoportban azt írta: “az ehhez hasonló esetek mindennaposak, de mindenki úgy tesz, mintha nem látna semmit.”

Később a felvételt leadták a Canale 5 és több más csatorna híradójában is, de a nagyobb internetes portálok is átvették, csak a reppublica.it-n 81 ezer megosztásnál jár. Matteo Salvini jobboldali politikus szerint gyakorlatilag utcai harcok, városi hadviselés zajlik Dél-Olaszországban.

Hírdetés

Az ENSZ szerint jelenleg is még 700 ezer és egymillió között van azok száma, akik át akarnak kelni Afrikából Európába.

forrás: Express.co.uk/Yahoo.com/repubblica.it / hirado.hu

The post Videó: Migránsbanda támadt olasz katonákra appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »