Videó: Leszállás közben kettétört egy orosz vadászbnombázó, egyetlen ember élte túl

Videó: Leszállás közben kettétört egy orosz vadászbnombázó, egyetlen ember élte túl

Egy Tu-22M3 típusú orosz vadászbombázó visszatérve bázisára leszállás közben kettétört, majd felrobbant. A szerencsétlenségre még a múlt héten került sor, ám az esetről készül videó nemrég került nyilvánosságra. A balesetnek három halálos áldozata van, csak az egyik pilóta élte túl.

A vadászbombázó egy Murmanszk közeli gyakorlatról tért vissza az olenyegorszki bázisra, majd leszállás közben kettétört. A TASS orosz hírügynökség szerint a gépen ép nem volt fegyverzet sem bomba.

A jelentések szerint a balesetet pilótahiba okozta, valószínűleg alábecsülte a szél erejét. Leszállásakor ugyanis ép hóvihar tombolt a térségben. A gép túl gyorsan ért földet, az ütközéstől megroppant a fémtest, kettétört és tűz ütött ki a fedélzeten.

Hírdetés

A szerencsétlenségben hárman haltak meg, összesen négyen tartózkodtak a fedélzeten, ketten azonnal szörnyethaltak, egyikük kórházba szállítás után vesztette életét.

Az orosz haderő több mint 100 TU-22M3-as típusú vadászbombázót tart hadrendben, egy részük Szíriában teljesít szolgálatot. Legutóbb 2004-ben történt baleset ezzel a típussal, akkor senki sem élte túl a katasztrófát.

CTK, Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »