VIDEÓ: Két évig járkált gumiabronccsal a nyakán egy szarvas, mire végre levágták róla

VIDEÓ: Két évig járkált gumiabronccsal a nyakán egy szarvas, mire végre levágták róla

2019-ben látták először a szarvast, melynek nyaka köré szorult egy autógumi. A 270 kilós, négy és fél éves bika két évig kóborolt a vadonban, mire a coloradói vadőröknek sikerült megszabadítaniuk a gumitól, ehhez le kellett vágniuk az állat ötágú agancsát is.

Az elmúlt héten a vadőrök négyszer próbálkoztak befogni a szarvast, ami két évig járkált gumiabronccsal a nyakán.

A befogást végül segítette a szarvasok párzási idényének és a vadászidénynek kezdete, mert így könnyebben meg tudták határozni, merre jár az állat.

Hírdetés

A Colorado Parks and Wildlife munkatársai annak érdekében, hogy le tudják szedni a bikáról a gumit, le kellett vágniuk az ötágú agancsát. A vadőrök szerint a szarvasnak nem esett bántódása a nyakára szorult abroncs miatt, csupán a szőre dörzsölődött ki.

The saga of the bull elk with a tire around its neck is over. Thanks to the residents just south of Pine Junction on CR 126 for reporting its location, wildlife officers were able to free it of that tire Saturday.

Story: https://t.co/WHfkfPuAck

📸's courtesy of Pat Hemstreet pic.twitter.com/OcnceuZrpk

— CPW NE Region (@CPW_NE) October 11, 2021

A helyi vadőrök nem lepődtek egyébként meg azon, hogy egy autógumi van az állat nyakán, ugyanis gyakran látnak szarvasokat és medvéket is különböző ember alkotta tárgyakba gabalyodva. Gyakori, hogy függőágyakba, ünnepi dekorációkba, szárítókötelekbe, kerti bútorokba, de akár focikapuba vagy röplabdahálóba szorult vadállatokat kell kiszabadítaniuk.

(br, index)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »