Videó készült róla, hogyan próbálják megállítani a hamburgi késelőt

Videó készült róla, hogyan próbálják megállítani a hamburgi késelőt

A Spiegel mutatta be a hamburgi késelő bekerítéséről készített videót: a felvételt egy autóból rögzítették.

A videón jól látható , ahogy a pénteken egy szupermarketben egy embert meggyilkoló, hat embert megsebesítő támadót több járókelő is kerti székekkel ütlegeli, dobálja, így próbálták megállítani.

A késelőt végül leteperték, ekkor sebesítette meg súlyosan a támadássorozat utolsó sértettjét, egy 35 éves török férfit.

Hírdetés

A német rendőrség rendőrség már pénteken este közölte, hogy a feltételezett elkövető 26 éves, az Egyesült Arab Emírségekben született, és állampolgárságának megállapítása folyamatban van. A halálos áldozat a helyszínen talált igazolványok alapján egy 50 éves német állampolgár. 

A Spiegel szerint a merénylő menekültként érkezett Németországba, és egy hamburgi menekültszálláson lakott. Az egyelőre nem ismert, hogy politikai indítékból vérengzett-e. Az viszont biztos, hogy kapcsolatban állt a radikális iszlamizmus leginkább elterjedt németországi irányzatával, a szalafizmus követőinek körével. Ugyanakkor az is ismert, hogy pszichés problémái voltak és rendszeresen fogyasztott kábítószert.

Az MTI úgy tudja, a férfi menedékkérelmét korábban elutasították, de nem lehetett kitoloncolni, mert nem voltak papírjai.

A tartományi rangú város vezetője, Olaf Scholz szombatra virradóra kiadott közleményében kiemelte: a támadó „nyilvánvalóan olyan ember, aki védelmet kért nálunk, Németországban, és aztán ellenünk fordította gyűlöletét”. Az elkövetőt „keményen meg kell büntetni” – tette hozzá a polgármester.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »