VIDEÓ: Így különböztetheti meg az álrendőrt a valóditól

VIDEÓ: Így különböztetheti meg az álrendőrt a valóditól

A videóból kiderül hogy hogyan lehet leleplezni a csalókat és mi különbözteti meg a rendőrautót a civil személygépkocsitól.

Egy magát rendőrnek kiadó csalónak fizetett büntetést néhány hete egy galgóci sofőr a D 1-es autópályán. Nem egyszeri esetről van szó, a héten a rendőrség a közösségi portálon is figyelmeztette a sofőröket, hogy ne dőljenek be a csalóknak.

Michal Slivka, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy civil autóval közlekedő álrendőrök büntetnek az utakon. Martina Kredatusová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője korábban közölte, hogy a D 1-es autópályán Nagyszombat és Galgóc között egy kék-piros fényjelzéssel felszerelt sötét Superb cirkált, és volt, aki bedőlt a csalóknak. A pórult járt sofőr azt hitte, rendőrautó követi, ezért a sötét személygépkocsi irányjelzése alapján leállította az autót az út szélén. „Odalépett hozzá egy sötét nadrágot, trikót és rendőrség feliratú sildes sapkát viselő férfi és kijelentette, megszegte a közlekedési szabályokat, 155 kilométeres sebességgel haladt az autópályán, ezért vagy kifizeti a 150 euró helyszíni bírságot, vagy elveszi a jogosítványát” – közölte a szóvivő.

Az autó vezetőjénél nem volt ennyi pénz, végül 120 eurót fizetett az álrendőrnek, aki semmiféle okmánnyal nem igazolta magát. „Miután otthon átgondolta a történteket, rájött, hogy valami nem stimmel, és végül jelentette az esetet a rendőrségen” – folytatta Kredatusová.

Kredatusová figyelmeztet, hogy a rendőrök általában jelzéssel ellátott szolgálati autóval közlekednek, egyenruhában járnak.

Hírdetés

A rendőrség speciális közlekedési egysége, a PUMA járőrei viszont civil autóból is figyelhetik a forgalmat, de ők ketten, és egyenruhában ülnek az autóban.

A rendőrség a napokban videót tett közzé a közösségi portálon, amellyel leleplezhetők a csalók. Ebből kiderül, hogy

a civilnek tűnő járműveken is van beépített fényjezés – az első ütközőnél és a hátsó szélvédőben.

A valódi rendőrök felvételt készítenek a kihágásról, ezzel tudják bizonyítani, hogy valóban szabályt sértett az autóvezető. (béva)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »