VIDEÓ: Hatalmas robbanás rázta meg Bejrútot, több százan megsérültek

VIDEÓ: Hatalmas robbanás rázta meg Bejrútot, több százan megsérültek

Kedden hatalmas erejű robbanás rázta meg Bejrútot, Libanon fővárosát. A detonációra a Reuters hírügynökség közlése szerint a város kikötőjében került sor, amelynek raktáraiban robbanó anyagokat is tároltak.

A robbanástól a város egy jelentős részében betörtek az ablakok számos helyen leszakadtak a balkonok. A szemtanúk egy „óriási tűzlabdáról” és magasan gomolygó füstről számoltak be. A helyi egészségügyi minisztérium nagyszámú sérültről számolt be – több száz emberről szólnak a híradások.

Hírdetés

Az AlJazeera robbanássorozatról ír, amelyet egy robbanszer-raktéárban következett be. A közösségi hálóra felkerült felvételek tanúsága szerint az első robbanáshullám egyetlen detonációban teljesedett ki, amely a kikötőjelentős részét letarolta, a lökéshullám pedig az egész várost. A felvételeket látva nehéz elképzelni, hogy nincsenek halálos áldozatok.

This is heartbreaking 💔#Beirut streets now. May Allah SWT grant them ease. pic.twitter.com/asasKsiNoB — فیض (@beniyazfaiz) August 4, 2020

Jesus Christ😢💔 God be with us 🙏🏽#Beirut #بيروت pic.twitter.com/KV0quDZwiY — Nermine Ghaleb (@GhalebNermine) August 4, 2020


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »