VIDEÓ: Elszabadult a pokol, amikor kiderült, ki a község új polgármestere – a helyiek vasvillával, botokkal vonultak a megválasztott képviselő házához

VIDEÓ: Elszabadult a pokol, amikor kiderült, ki a község új polgármestere – a helyiek vasvillával, botokkal vonultak a megválasztott képviselő házához

A polgármester elmenekült, a helyiek ablakokat, ajtókat törtek be, autókat rongáltak meg.

Tömegverekedés tört ki az október 29-ei összevont, megyei és önkormányzati választás eredményeinek közzététele után Zsigra (Žehra) községben. Az újonnan megválasztott polgármester félti a saját és hozzátartozóinak életét, a választóbizottság pedig feljelentést tesz a Legfelsőbb Bíróságon. 

A konfliktus a helyi temetőben történt, amikor előbb két család vitatkozni kezdett a választás eredményén, később pedig botokkal, vasvillákkal, baltákkal és kövekkel kezdték fenyegeti egymást. Az új polgármester szerint az ellenjelöltje családja az elődjeik sírjuknál ígéretet tett arra, hogy megöli őt.

„Ott iszogattak, majd a halottjaikra megesküdtek, hogy nem ülök a polgármesteri székbe, hogy abban a pillanatban meghalok, ahogy leteszem az esküt” – nyilatkozta a JOJ TV-nek Jozef Mižigár, Zsigra újonnan megválasztott polgármestere.

A feldühödött tömeg a polgármester háza elé vonult, ezért neki menekülnie kellett. „Én a másik oldalról, az erdő felőli részről menekültem el” – mondta Mižigár.

Hírdetés

A helyiek ajtókat, ablakokat törtek be, autókat rongáltak meg, míg nem rendőrök vetettek véget az ámokfutásoknak. A rendőrök két figyelmeztető lövést is leadtak a levegőbe – tájékoztatott Lenka Ivanová, a Kassai Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A TV JOJ szerint az összetűzésben senki sem sérült meg, a rendre reggelig a rendőrök vigyáztak. A jelenleg hivatalban lévő polgármester állítólag nem látott, nem is hallott semmit.

A jelenlegi polgármester mindössze 33 szavazattal maradt alul Mižigárhoz képest. A héttagú választói bizottság nem volt hajlandó aláírni a jegyzőkönyvet, mivel elégedetlenek voltak az eredménnyel, és a Legfelsőbb Bírósághoz fordulnak.

Mižigár félti saját és családja életét, visszautasítja, hogy szavazatokat vásárolt volna. A rendőrség eljárást indított az ügyben. „Nekem tiszta a lelkiismeretem” – mondta az új polgármester is, aki szintén feljelentést tett a rendőrségen.

(noviny.sk)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »