VIDEÓ: Elfajult a buli – “agresszív külföldiek” brutálisan megverték a pincért

VIDEÓ: Elfajult a buli – “agresszív külföldiek” brutálisan megverték a pincért

A cseh közvéleményt újabban a Prága és környékén történt erőszakos bűncselekmények sora foglalkoztatja. A legnagyobb figyelmet az április 21-i eset kapta, mikor is külföldiek egy csoportja ittasan megtámadott és brutálisan megvert egy pincért, mert az figyelmeztette őket, hogy máshonnan hozott alkoholt nem fogyaszthatnak az étterem teraszán.

A híradások szerint a külföldi férfiak előtte egy nőt is zaklattak, a védelmére kelő ismerősét szintén helyben hagyták.

A pincér az intenzív osztályra került, koponyaműtétet hajtottak végre rajta. Az incidensről készült felvételek szerint a pincért brutálisan megrugdosták, majd eszméletlenül összeesett.

A legfrissebb információk szerint a rendőrség hét, 24 és 32 év közötti férfit vett őrizetbe. A cseh sajtó agresszív külföldieket, a szlovák sajtó hollandokat emleget. Tény, hogy a férfiak holland állampolgárságúak, de több közülük marokkói származású volt.

Hírdetés

A hét főből öt előzetes letartóztatásban van, kettőt elengedtek, a videofelvételek alapján ugyanis ők megpróbálták megakadályozni a konfliktus. Egyikük a holland rendőrségen dolgozik, az ügy súlyossága miatt belső eljárás folyik ellene.

A két főgyanúsított egy testvérpár, név szerint Armin Nahvi és Arash Nahvi. Holland sajtóértesülések szerint edzőtermet működtetnek Hága környékén. Mindegyikük jó erőnlétben volt fizikailag. Prágába egyikük házasságát mentek megünnepelni.

Tettük elkövetése után a hét fős csoport felszállt a repülőre, hogy haza induljon, ám a rendőrség közben körözést adott ki ellenük, és az egyik utas felismerte őket. A gyanúsítottak saját bevallásuk szerint „meglepődtek, hogy a rendőrség keresi őket”. Súlyos testisértés és garázdaság miatt 10 évet is kaphatnak.

iDens.cz, Körkép.sk

Nyitókép: idnes.cz


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »