Videó-botrány – Strasbourgi pert indít a Magyar Helsinki Bizottság

A Soros György által is támogatott Magyar Helsinki Bizottság is beszállt a baloldali videó-botrányba. A szervezet Németh Athina állításai alapján fordul az Emberi Jogok Európai Bíróságához. A V4NA hírügynökség szerint a felvételt Ujhelyi István, szocialista EP-képviselő egyik munkatársa készítette, ami a kormánypártok szerint felveti a tiltott párt-finanszírozás gyanúját. A Fidesz–KDNP Európai Parlamenti Képviselő-csoportja ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul – derült ki az M1 Híradójából.

Strasbourgi pert indít a Magyar Helsinki Bizottság – közölte szombaton a Soros György támogatását is élvező szervezet, miközben egymás után érkeztek a hírek a baloldali videóbotránnyal kapcsolatban.

Azt írják: „Ma már szinte mindenki hallott valamit Németh Athináról és az MSZP videójáról”.

Közleményük szerint szerint Németh Athina, mint fogalmaznak – legyen ő bárki is – irányított hozzájuk egy panaszos családot.

Az Origo írása úgy fogalmaz, egy várt fordulattal folytatódik baloldali kamuvideós botrány azzal, hogy a Soros-féle Helsinki Bizottság, Németh Athina állításai alapján fordul az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

A lap szerint ezzel kiderült: Korózs Lajos MSZP-s képviselő álmentős videója egy összehangolt kormányellenes akció része volt.

Az MSZP vasárnap tette közzé a videót, amelyben egy magát mentőtisztnek kiadó nővel beszélgetett Korózs Lajos, a parlament Népjóléti Bizottságának elnöke. A nő egyebek mellett azt állította, hogy a kórházkiürítések idején tíz hazaküldött betegből kilencen meghaltak.

Hírdetés

Németh Athina azonban több állítását sem tudta bizonyítani. A mai napig nem tudta igazolni mentőtiszti végezettségét sem. Elmondta, nem ő kereste meg az MSZP-t, hanem a párt képviselői bukkantak rá egy Facebook-csoportban.

Az azóta elhíresült videó ötletével pedig Korózs Lajos találta meg. A nő azt állítja: nem mondták meg neki hol és mikor fog megjelenni a vele készült beszélgetés, mostanra viszont úgy gondolja, akár politikai célzata is lehetett a felvételnek.

Tóth Bertalan pártelnök az ATV stúdiójába tartva csütörtökön Kásler Miklóst, az emberi erőforrások miniszterét igyekezett hírbe hozni a kórházi ágyak felszabadítása miatt.

Tóth Bertalan később az ATV stúdiójában beismerte: már a megjelenés előtt is látta a videót. Ennek ellenére sem ő, sem pedig a hazugság terjesztésében érintett szocialista politikusok nem hajlandók vállalni a felelősséget.

A KDNP országgyűlési képviselője, Nacsa Lőrinc a HírTvben arról beszélt: az egész baloldal felelős a videóbotrányért.

„Semmit nem ellenőriztek, ráharaptak erre, sőt ők terjesztették ők generálták, tehát ne tegyünk úgy, hogy ők csak bedőltek egy megkeresésnek, egy sztorinak. Ezt a sztorit ők maguk hajtották föl, ők építették, szerintem vastagon benne van az egész baloldal felelőssége ebben” – mondta Nacsa Lőrinc.

A V4NA hírügynökség információi szerint az MSZP által megrendelt és közzétett felvételt Ujhelyi István szocialista EP-képviselő egyik munkatársa készítette.

A kormánypártok szerint mindez felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, mivel a parlament alkalmazásában álló munkatársak tevékenysége kizárólag a képviselő munkájával kapcsolatos feladatokra terjedhet ki. A Fidesz–KDNP Európai Parlamenti Képviselőcsoportja ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz fordul a baloldal álmentős videója miatt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »