Videó: Autósüldözés Pozsonytól Bazinig. Alig bírták kirángatni a kocsiból a rendőrök a gyanúsítottat

Videó: Autósüldözés Pozsonytól Bazinig. Alig bírták kirángatni a kocsiból a rendőrök a gyanúsítottat

Csütörtök este körözést adott ki a Nagyszombati Járásbíróság egy fehér Ford Mondeo típusú gépjárműre, amelynek sofőrjét a hatóságok lopással gyanúsítják. A rendőrjárőrök Pozsonyban szúrták ki az autót, majd üldözőbe vették, akit csak Bazin előtt sikerült megállítani.

A Ford sofőrje közveszélyes sebességgel hajtott ki Pozsonyból Bazin irányába. Figyelmen kívül hagyta a rendőrségi fény- és hangjelzéseket is, melyekkel megállásra szólították fel.

A menekülés során ütközött egy kereszteződésben egy Škoda Fabia típusú gépjárművel, de folytatta útját Szentgyörgy (Svätý Jur) irányába.

A rendőrök lakott területen kívül leadtak két figyelmeztető lövést a levegőbe, majd mikor a gyanúsított erre sem reagált, a Fordot is célba vették. Három leadott lövésből egy eltalálta az autó jobb hátsó lökhárítóját.

A rendőrök végül Bazin előtt tudták megállítani az autót – ekkor már további rendőrségi járművek állták el a továbbhaladás útját.

Hírdetés

A férfi többszöri felszólításra sem volt hajlandó kiszállni a járműből, megpróbálta elütni a rendőröket. Az egyik rendőr fegyverét is használta elrettentésként, mire a férfi elkezdett az autóban matatni. Mivel fennállt a veszélye, hogy fegyvere van, a rendőrök rögtön betörték az ablakot, és a férfit agresszív fellépése ellenére sikerült ártalmatlanná tenniük.

A dulakodás során az elkövető és két rendőr is megsérült, mindannyian kórházi ellátásra szorultak.

A férfit lopással vádolták, ezt sikerült megfejelnie hatóság elleni bűncselekmény elkövetésével és idegen tulajdon megrongálásával.

Körkép.sk

Nyitókép: facebook/Polícia  SR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »