Vidéki vagyok, magyarkodom erősen

Vidéki vagyok, magyarkodom erősen

Soha ne feledjük…

 

Elsőként a ganés szívlapát jutott eszembe, hogy azzal kellene háton suppasztani azt az elvetemültet, aki szerint vidéken egy sor olyan szociokulturális miliő létezik, amiben az antiszemitizmusnak lényegi tradíciói vannak. De gyorsan elvetettem ezt az ötletet, mert erős lett a gyanú bennem, hogy ezt is erőltetett magyarkodásom számlájára írná, és azt harsogná, nem azért irányult ellene vidéki suttyóságom garázda lapátja, mert a XXI. század legmegvetendőbb bélyegét ragasztja éppen több millió sorstársam homlokára.

Bizonyára kitalálta már mindenki, Niedermüller Péterről beszélek, aki a hírt, miszerint négy budapesti fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy egy részeg hajnalon megdobálták és oldalba vizelték a zsinagógát, leegyszerűsítve úgy kommentálta: vidéken sok az antiszemita. Hogy hol? Vidéken? De hiszen ott élnek a sötétben tartott, trágyával etetett gombák, akik már délelőtt tízkor részegek, ostobák, tudatlanok, ezért Orbán Viktorra szavaznak. És helyben is vagyunk. Az Orbán-fóbiás politikai gyűlöletkeltés ott folytatódik, ahol április harmadikán be lehetett volna fejezni. De képtelenek szembenézni a valósággal Gyurcsány kontraszelektált katonái, és szövik tovább hagymázas álmaikat egy olyan világról, ahol újra nekik van igazuk. Így lesz négy részeg budapesti fiatalból tradicionálisan antiszemita szociokulturális miliő vidéken.

Ne feledjük, ez az a Niedermüller Péter, aki gondolkodás nélkül próbálta ellehetetleníteni a zsidó identitását büszkén vállaló Heti Tévét, a 100 Tagú Cigányzenekart, csak mert akkoriban más kisebbségek támogatása tűnt kifizetődőbbnek. Szerencsére nem sikerült neki. Ám így az ő aggódása zsidó honfitársaink sorsa iránt nem áll túl szilárd talapzaton. Úgy is mondhatnánk, őket is csak arra próbálja felhasználni, hogy a kétségtelenül bunkó és elítélendő atrocitás ürügye mentén a mélyen gyűlölt nemzeti oldalba rúghasson sokadjára még egyet.

 

Hírdetés

Időzzünk is el kissé ezen az erőltetett magyarkodás kifejezésen. Ez más nemzet nyelvén nem születhetett volna meg, csak magyarul. Ilyen lekezelően, becsmérlően, gúnyosan nem beszélnek sehol azokról, akik büszkén hirdetik nemzeti identitásukat. Magyarkodnak… Ilyet csak az tud mondani, akinek nem szülőföldje, csak tartózkodási helye ez az ország, akinek a haza, a nemzet csak szociokulturális kreatúra, nem megélt valóság. Ráadásul a DK-s polgármester szerint még erőltetjük is. No, ezen erősen el kellett ismét gondolkodnom, hogyan lehet erőltetni a magyarkodást. Pél­dául direkt a tompa végénél próbálom átdugni a gombostűt a kokárdán? Vagy nemzeti színűre festem a leveleket a szemközti nyárfán? Niedermüller szerint leginkább persze úgy, hogy szúrós szemmel azt vizslatom, ki a magyar még. Pedig ha tudná a szerencsétlen, hogy bennünket ez egyáltalán nem érdekel! Könnyen felismerjük ugyanis egymást, aki pedig nem ismerős, de jó szándékú, azzal évezredek óta békében együtt tudunk élni. De hiába is magyaráznánk ezt a politikai elvakultaknak, akik már ideológiát, sőt tudományt is faragtak gyűlöletükből. E tudomány szerint mindazok, akik nemzeti alapon határozzák meg identitásukat, potenciális tömeggyilkosok. Szerintük ugyanis a XX. század nagy népirtásai mind abból fakadtak, hogy a nacionalisták egymásnak estek. Azon túl, hogy ez egyáltalán nem igaz, és a nagy kataklizmákat a népeket leigázni vágyó birodalmi törekvések okozták, ostobaság is minden nemzeti érzelmet és gondolatot sovinisztának, nacionalistának, hovatovább nácinak bélyegezni. A modern nacionalizmus, amit leginkább patrio­tizmusnak nevezünk, egyáltalán nem más nemzetek kárára, hanem sokkal inkább velük együttműködve, a közös sikerekben egymást érdekeltté téve képzeli el a haza felvirágzását segítő nemzeti politikát. Amitől a Niedermüller-féléknek kihull a hajuk, eláll a lélegzetük, elvörösödik a fejük, és csak annyit tudnak kinyögni: erőltetett magyarkodás.

Soha ne feledjük, ők Európai Egyesült Államokat, vagyis új birodalmat akarnak, ahol megszűnik a szuverén, önálló nemzetállam, és a magyarság beolvad a kevert népességen alapuló multikulturális társadalmi katyvaszba. Ezért állunk az útjukban, ezért próbálnak befeketíteni bennünket úton-útfélen. Lelkük rajta, mi úgysem hagyjuk.

De azt a négy budapesti hülyegyereket büntessék meg alaposan a hatóságok, vegyék el a kedvüket örökre a köztéri vizeléstől, ne tudják Gyurcsányék ellenünk használni még őket is!

Gajdics Ottó – www.magyarnemzet.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »