Vezetőszíjon hozták az „ártatlan áldozatot” a Tolvajkergetők elleni kirakatperre

Vezetőszíjon hozták az „ártatlan áldozatot” a Tolvajkergetők elleni kirakatperre

Egyenesen a börtönből érkezett a tárgyalásra a budakeszi Tábori András, akit 2015-ben a sajtóhírek szerint a Tolvajkergetők „tolvajnak véltek”, ezért „bántalmaztak”. Az agresszív, kábítószerfüggő bűnöző nyolc hónapja üldögél a kaposvári BV intézetben előzetes letartóztatásban, miután több alkalommal tetten érték besurranó tolvajként különböző kórházakban.

Magyar Menedék - Soros

A tárgyalás során az események három tanúját hallgatták meg, akik mindannyian másképpen adták elő a történteket, jelentősen eltérve a nyomozás során előadott vallomásaiktól is. A sértett és Füsz Norbert nevű haverja ezt azzal magyarázták, hogy a rendőrök „rosszul rögzítették”, amit akkor előadtak, Füsz pedig kijelentette, hogy elfogultnak tartja magát. Azzal is megvádolta a terhelteket, hogy rendőrnek adták ki magukat. A sértett apja is jelentősen változtatott vallomásán, mert míg korábban azt mondta, nem látta, hogy mi történt, most azt adta elő, hogy két méterre állt, ezért tisztán látta, amikor a fiát Tomcat „acélbetétes bakanccsal” fejbe rúgta, és most már arra is emlékezni vélt, hogy erőszakkal, a grabancánál fogva rángatták a sértettet a helyszínre, nem pedig magától ment – ezzel ellentmondva eddigi vallomásainak.

A jelentős mennyiségű ellentmondás miatt a tanúkat hiába faggatta hat órán át a bíróság, újabb meghallgatásukra lesz szükség. Az azonban már szinte bizonyos, hogy az önbíráskodás bűntettének légből kapott vádja nem fog megállni, legfeljebb testi sértés állapítható meg – feltéve, hogy a sértett bebizonyítja, hogy drogtól bódult állapotban nem ő támadott a Tolvajkergetőkre, amiért azok rendőrt hívtak rá, hanem fordítva.

Hírdetés

Az ügyben a rendőrség szerepe sem tisztázott, hiszen nemcsak annak gyanúja merült fel, hogy a terheltekből kényszervallatással csikartak ki beismerő vallomást 2015 tavaszán, de egy rendőrt azóta már jogerősen el is ítélt a Fővárosi Törvényszék Katonai Tanácsa, amiért a Tolvajkergetők segélyhívására nem reagált, és nem küldött járőrt a helyszínre. Ez valószínűleg nagyban hozzájárult a későbbi eseményekhez.

A Tolvajkergetők négy tagját csoportosan elkövetett önbíráskodás és súlyos testi sértés bűntettével vádolják. Ennek büntetési tétele akár nyolc-tíz év is lehet.

Az „ártatlan” sértett ellen ezzel egyidejűleg a Fővárosi Törvényszéken folyik büntetőeljárás lopás vétsége miatt.

Polgár Tamás


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »