Vezető német (!) orosz szakértő-újságíró: Putyin geopolitikája kiszámítható

Vezető német (!) orosz szakértő-újságíró: Putyin geopolitikája kiszámítható

SPUTNIK NEWS

Gabriele Krone-Schmalz Németország egyik vezető Oroszország-szakértője.

A gorbacsovi peresztrojka idején a közszolgálati ARD moszkvai tudósítója volt.

Most megjelent könyvének címe: „Jégkorszak – Hogyan démonizálják Oroszország és az miért oly veszélyes”.

A Sputnik News hatalmas terjedelmű interjút készített vele.

Hírdetés

Elmondja, az emberek többség Oroszországban ugyanúgy, mint Németországban a béke és jó kapcsolatok után vágyakozik. Ami sajnos nem tükröződik a vezető médiumokban és a politikai kijelentésekben.

Elmagyarázta, hogy Putyin elnök nyugodtan kiszámított stratégiai geopolitikát folytat és semmi hisztéria nincs benne. Vele tárgyalni lehet és kellene nyugati partnereinek.

Azt is elmondja, hogy mennyire nincs szabadság Nyugaton, amikor politikusok magánbeszélgetéseken pontosan az ellenkezőjét mondják, mint nyilvánosan, mert félnek attól, hogy megfeszítik őket, ha saját véleményükkel hozakodnak elő.

Kifejtette, mindkét oldalnak csak nyereség lenne, ha az EU Oroszországgal a kereskedelemtől a biztonságpolitikáig együttműködni. De ez nem áll az amerikaiak érdekében. Aminek semmi köze az összeesküvés-elméletekhez. Amerikai szakértők is megerősítik, hogy az USA-nak egy egységes Eurázsia veszélyessé válhat. Ez megmagyarázza az USA vehemens érdekét abban, hogy az EU Oroszország ellen szankciókat foganatosítson és tartson fel.

Az interjút készítő felteszi a kérdést, vajon a német tévé mikor mutatott be egyetlen képet is arról, hogy jelenleg milyen béke van Aleppóban és hogy oda menekültek ezrei térnek vissza és elkezdődött az újjáépítés. A válasz persze az volt, hogy soha.

A beszélgetés a Kelet-Európa szakértő újságírókra terelődik. Akikről Krone-Schmalz elmondja, sokan vannak, akik hozzá hasonlóan látják a helyzetet. De nem ezt írják le vagy mondják el a médiumokban, mert az hátrányt okoz nekik.


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »