Vett még egy magyar csatárt a Ferencváros

Vett még egy magyar csatárt a Ferencváros

Nem igazán titkolták már a napokban, hogy Felcsútról Budapestre költözhet a 19 éves reménység. Most az derült még ki, hogy zalai kitérővel.

A Ferencváros labdarúgócsapata megszerezte Gruber Zsombort a rivális Puskás Akadémiától, a 19 éves támadó azonban a szezon végéig Zalaegerszegen játszik kölcsönben – olvasható az M4sport.hu-n.

Hírdetés

„Nagyon örülünk, hogy sikerült megszereznünk Gruber Zsombort. Úgy gondoljuk, ő a magyar labdarúgás egyik legtehetségesebb támadójátékosa. Szeretnénk őt tovább építeni, ezzel a Ferencváros és a magyar futball számára is nagy értéket teremteni. A rövid távú szakmai cél, hogy az ideigazolása után a ZTE együttesének adjuk kölcsön, ezzel minél több játékpercet tudjon szerezni a szezon még hátralevő részében. Nyártól nagyon számítunk rá” – fogalmazott Hajnal Tamás sportigazgató.

A 19 esztendős Gruber Zsombor 2017-ben került a Győrtől a felcsúti utánpótlásba, hamar végigjárta a Puskás Akadémia korosztályos együtteseit, 2021 augusztusa és 2022 júniusa között pedig a svájci Baselben pallérozódott. 2022 novemberében egy Zalaegerszeg elleni bajnokin a PAFC felnőttcsapatában is debütálhatott, az áttörést pedig a jelenlegi is zajló, 2023/2024-es kiírás hozta el, amely során Gruber eddig 21 tétmérkőzésen jutott szóhoz, s 976 játékperc alatt hatszor is betalált, emellett kiosztott két gólpasszt – a magyar utánpótlás-válogatott támadó az NB I-ben a Mezőkövesd, az MTK Budapest és a Debrecen ellen is eredményes volt.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »