Vesztettek az ukránok, elhagyják Debalcevét

Megkezdődött az ukrán katonák kivonása az orosz felkelők által ostromlott kelet-ukrajnai Debalceve városából – közölte a Donbassz ukrán önkéntes alakulat parancsnoka, ukrán parlamenti képviselő szerda reggel.

Az ukrán fegyveres erők tüzérsége fedezi a visszavonulást, csapásokat mérve a szakadárok állásaira. Dmitro Timcsuk, a harci helyzetet figyelemmel kísérő ukrán katonai szakértő közölte, hogy Debalceve környékén továbbra is súlyos harcok folynak..

Hírdetés

Az ukrán média meg nem nevezett forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a Debalcevét védő 128-as dandár kétezer katonájából 100-150-nek a szerda reggeli órákban sikerült kitörnie a szakadárok gyűrűjéből, és jelenleg már az ukrán katonák ellenőrzése alatt álló Artemivszk városában van.

Közben a donyecki szakadárok „népköztársasága” az orosz médiának azt állította, hogy tömegesen teszik le a fegyvert Debalcevében az ukrán katonák. Makszim Lescsenko, az úgynevezett Donyecki Népköztársaság „adminisztrációjának vezetője” bejelentette, hogy Olekszandr Zaharcsenko donyecki vezető utasítására autóbuszokat küldtek Debalcevébe a civil lakosok evakuálására. Hozzátette, hogy Donyeck városában már másfélezer debalcevei lakos fogadására alkalmas menedékhelyet létesítettek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »